Международни консорциуми искат да инвестират 1 милиард долара в България

0
Инвестициите ще са в проекти за производство на чиста енергия, алтернативни доставки на газ, сигурност на електроснабдяването и развитие на ядрената енергетика
Инвестициите ще са в проекти за производство на чиста енергия, алтернативни доставки на газ, сигурност на електроснабдяването и развитие на ядрената енергетика Снимка: МС

Два международни консорциума - от САЩ и Великобритания, планират да инвестират 1 милиард долара в България

Инвестициите ще са в проекти за производство на чиста енергия, алтернативни доставки на газ, сигурност на електроснабдяването и развитие на ядрената енергетика. Министерство на енергетиката и инвеститорите подписаха меморандум за разбирателство. Премиерат Кирил Петкова коментира:

"В самото писмо за намерение беше ясно отбелязано: английски и американски инвеститори. Те са ограничени и ясно рестректирани от закона на Америка срещу корупция, така че ето какво означава когато почнем да изчистваме нашата страна, с нулева толерантност към корупцията, големи инвеститори с над един милиард долара готови да инвестират и да дадат в нашата страна", предава БНР.

От своя страна министърът на енергетиката Александър Николов заяви, че подписването на меморандума идва и след посещението на българска делегация в Съединените американски щати и срещите със стратегически партньори на страната ни, които са потърсили правителството:

"Когато обаче на няколко стотин километра съществува и се води война и въпреки този риск, правителството успява да привлече инвеститор, мисля, че това вече е ясна референция за начина, по който изглежда държавата ни в момента на ниво администрация и управление".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    5
    до 4
    Това да не ти го е казал един бивш посланик на Булгаристан в Русия и доносник на Държавна сигурност?:)
  • -1
    4
    До1,2,3
    Ей, финансови неграмотници ! Парите са руски бе амсалаци и това сигурно ще свали Киро !Това е динената кора на ГЕРБ ! Пране на парите на олигарх свързан с Путин ! Личен негов приятел!
  • 0
    3
    Бай Чеп
    Разбрахте ли сега защо ходиха на инструктаж в САЩ! Сложат ли американски фирми на входа и изхода на енергетиката ни очакват само бедност и проблеми! Малко са им двете Марици! Ще запоянат проблемите с транзит на газ като в Украйна! И въобще гледайте Украйна и си мислете какво чака България с тия продажници!
  • 0
    2
    русенец
    То един друг идиот беше докарал в Булгаристан крупни катарски инвеститори, беше открил газ, почти направи газов хъб в Бг, Фолксваген дойдоха тук и почти останаха, започнахме да правим части за Еърбъс, по-точно да шием калъфки за седалки , но и това беше за малко. Явно българите сме големи шарани след като все на такива дрънканици ни ловят. Извинявай Кирчо, ама заради теб вече си мисля, че Харвард е учебно заведение за хора със специални ментални нужди.
  • 2
    1
    6to
    ProstoKiro, защо лъжеш хората, дори и да са истински инвеститори, а не си ти и американските ти дружки, скрити зад думата "чуждестранен консорциум". Няма да свариш да ги уредиш, защото си отиваш с еднопосочен билет, заедно с Кокорчо !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари