Авария при тестване на мощности на ПАВЕЦ „Чаира“

0
МС даде извънреден брифинг по случая
МС даде извънреден брифинг по случая

МС даде извънреден брифинг по случая

Авария е станала при тестване на мощности на ПАВЕЦЧаира“, които след три години ремонт е трябвало да бъдат пуснати в експлоатация през следващите дни. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

От вчера вечерта течеше проверка, днес сутринта зам.-министър Данаил Николов беше там. После ще продължим с проверката. Събират се данни защо и какво се е случило чисто технически. Става въпрос за машина, която може да произвежда до 210 мегавата на час. При тестването се чува тежък тътен от преминаването на по-малки мегавати. Отводнява се машината, установяват се всички технически детайли”, обясни министърът на енергетиката Александър Николов.

Няма застрашаване на хора, добави премиерът Кирил Петков.

Разпоредил съм на МВР и ДАНС да направят пълни проверки по случая. Вече пътуват към мястото”, обясни той. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари