НА ЖИВО: Брифинг на премиера Кирил Петков

0
В Министерски съвет се провежда брифинг на премиера Кирил Петков.
В Министерски съвет се провежда брифинг на премиера Кирил Петков. Видео: БНТ

Кирил Петков проведе последователни срещи с транспортния бранш и с работодателски организации заради цените на газа и тока

Преди седмица транспортни фирми излязоха на протест заради високите цени на горивата и разширяването на ТОЛ системата. Сред обсъдените теми днес са били цените на горивата и антикризисните мерки на правителството, както и разширяването на обхвата на толсистемата, предаде БНТ

След това Кирил Петков, заедно с вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова, разговаряха и с работодателски организации заради цените на газа и тока

След спирането на руския газ за България лидерите на бизнес организациите поискаха възобновяване на преговорите с "Газпром", замразяване цените на газа и схема за компенсация заради тока.

Тази сутрин се състоя и редовното заседание на кабинета. Пред министрите Кирил Петков съобщи, че за първи път в историята на България имаме централна роля в енергийната сигурност.

"България заедно с Румъния, Гърция, Турция, Северна Македония, Сърбия, Украйна, заедно с колегите от Азербайджан, разискваме как енергийната сигурност в региона да бъда оптимизирана, така че да има по-голяма диверсификация, цените да са по-ниски, да имаме оптимизация между системите, така че рискът за доставки да бъде намален", каза премиерът.

Той съобщи още, че внасяме искане за дерогация за повишаването на прага за регистрация по ДДС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари