Международен проект "Еразъм+" за междуучилищното партньорство

0

Днес, в Заседателна зала на Община Русе, зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров посрещна група учители и ученици, представители на шест държави, по повод откриването на дейностите по международния проект за междуучилищно партньорство Програма „Еразъм+“.

Г-н Григоров приветства участниците в срещата, като заяви, че възможността, която им предоставя проекта е уникална, тъй като могат да общуват с хора, с различни майчини езици и имащи различни културни традиции.

Той допълни, че благодарение на интернационализирането и единния работен език – испанският, езиковите граници падат, предоставяйки добри перспективи за комуникация.

В своето изказване зам.-кметът презентира факти свързани с  историята на Русе, както и представи основни аспекти от кампанията „Русе – европейски град на спорта“ 2016.

На срещата присъстваха директорът на СОУЕЕ Добромира Николова, координатори по проекта в различните държави и десетки ученици.

Домакини на събитието са Община Русе и СОУ за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“, а визитата им се осъществява по проект „Оформяне на европейско гражданство чрез помощта на технологиите и медиите“.

Настоящият проект има за цел да повиши технологичната и медийната грамотност с цел изучаването на чужди езици и култури като способ за изграждане на европейско съзнание.

В този обмен са включени участници от шест държави – Норвегия, Румъния, Полша, Унгария, Испания и България, а работният език е испански.

Чрез реализирането на проекта учениците ще придобият основни социални и технически умения с помощта на разработени насоки за работа около три взаимосвързани направления: дигитална грамотност, образование за демокрация и изучаване на чужди езици.

В проекта са включени пряко 180 души – 90 ученици на възраст между 14/17 години и 90 преподаватели.

Една от дейностите заложени в проекта е пътуване из шестте страни – участници с цел осъществяване на контакт и съвместна работа по създаването на късометражни филми и клипове на теми свързани с ежедневието и проблемите на младежта.

Екипната работа дава отражение върху уменията на учениците за международна работа в екип, работа с видео технологии, комуникация с хора от други европейски култури и държави, изграждане на връзки и засилване на европейската ценностна система. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари