МВР стартира "Детско полицейско управление" в 6 русенски училища

0
В обучителния процес  ще участват служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“, „Криминална полиция“
В обучителния процес ще участват служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“, „Криминална полиция“

Стартът в цялата страна ще бъде даден днес в 12:00 часа, а в Русенска област програмата официално се открива в 6 учебни заведения.

ОДМВРРусе ще даде официален старт на националната превантивна програмаДетско полицейско управление“ днес в 12 часа в 6 учебни заведения на територията на областта, където директорите ще подпишат споразумения и декларации за съвместна дейност по проекта с началниците на съответните районни управления.  

· ''Детско полицейско управление'' на територията обслужвана от Първо РУ-Русе: ОУ ''Отец Паисий'' - гр. Русе;

· ''Детско полицейско управление'' на територията обслужвана от Второ РУ-Русе: ОУ ''Васил Априлов'' – гр. Русе;

· ''Детско полицейско управление'' на територията обслужвана от РУ-Сливо поле: СОУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Сливо поле;

· 'Детско полицейско управление'' на територията обслужвана от РУ-Ветово: СОУ „Васил Левски” – гр. Ветово;

· 'Детско полицейско управление'' на територията обслужвана от РУ-Две могили: СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – гр. Две могили;

· ''Детско полицейско управление'' на територията обслужвана от РУ-Бяла:  НУ „П.Р.Славейков”.

Директорът на ОДМВР – Русе, старши комисар Теодор Атанасов ще присъства на откриването на програмата в ОУ „Отец Паисий“ в Русе.

Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група, създадена със заповед на главния секретар на МВР гл.комисар Георги Костов. Заложените теми и методически указания са внимателно разработени от групата, в която влизат представители на МВР, Министерството  на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българския туристически съюз.

Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата; долекарска помощ; здраве, етика и право и други, децата да получат съответните умения.

В обучителния процес  ще участват служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“, „Криминална полиция“, психолози от психологическите лаборатории на МВР, експерти от БЧК, БТС и други партньори в съответните градове.

За реализирането на съвместната дейност предстои подписване на Споразумение за изпълнение на програмата, която остава отворена и за нови идеи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари