Между 10 април и 6 май няма да има правителство, заради ретроградния Меркурий

0
"Звездите са сериозно нещо" и Бойко Борисов винаги се е съобразявал с тях
"Звездите са сериозно нещо" и Бойко Борисов винаги се е съобразявал с тях Снимка: БГНЕС

„Няма да има кабинет 10 април и 6 май, защото това е периодът на „ретроградния Меркурий“.

Това прогнозира пред БТВ бившият образователен министър Даниел Вълчев в коментар на драмите около преговорите между ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Вълчев допълни, че „звездите са сериозно нещо“ и че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов винаги се е съобразявал с тях.

Той изрази убеденост, че двете партии ще съставят правителство, което ще бъде стабилно. Според Даниел Вълчев няма проблем с крехкото бъдещо парламентарно мнозинство между а ГЕРБ и патриотите, които имат 122 мандата в новия парламент. Според Даниел Вълчев, в края на 6-ия месец на 44-ия парламент, 130 народни представители щели да крепят третия кабинет на Бойко Борисов.

Политикът определи Веселин Марешки и неговата партия „Воля“ като неясен феномен, който „не говори добре за българския народ“.

Оставката на г-жа Кунева е заради лошия резултат на изборите и заради това, че дава път на младите.  Ако имате предвид, че се играят някакви ритуални танци, не е така. Имаме си демократични процедури за избор. Делчев и Ненчев са потенциални кандидати за лидери на партията, обясни той оставките и предстоящия избор в „Движение България на гражданите“.

„Какво е това служебният министър на образованието да призовава хиляди да търсят бивш ректор да им преподписва дипломите от 2009 г.? Това е абсурд? Това лесно може да се направи със законов акт, като  се каже, че тези дипломи са валидни, обясни той проблемът с дипломи за висше образование от Софийския университет“, каза още Даниел Вълчев.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари