Мевлют Чавушоглу: Всички виждат, че има хора, които не желаят прекратяване на войната

0
Няма да влизаме във война, но ще дадем нужния отговор при нападение срещу съюзник от НАТО, обясни той
Няма да влизаме във война, но ще дадем нужния отговор при нападение срещу съюзник от НАТО, обясни той Снимка: Ройтерс

Няма да влизаме във война, но и при най-малкото нападение срещу някой от съюзниците от НАТО, ще бъде даден необходимият отговор

Това заяви в контекста на конфликта между Русия и Украйна турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, цитиран от в. "Хюриет" и БТА.

Министърът засегна темата за войната в Украйна наред с други въпроси пред журналисти на връщане от обиколка в Латинска Америка.

Чавушоглу посочи, че президентът на Бразилия е заявил готовност, ако турският лидер Реджеп Тайип Ердоган сметне това за полезно, да осъществят заедно с лидерите на някои важни страни съвместно посещение в Москва.

По думите на министъра единствената цел на президента Ердоган е да осигури прекратяване на войната и да събере заедно двамата лидери в конфликта. "Продължаваме искрено нашите усилия", каза Чавушоглу.

Според турския първи дипломат "всички виждат, че има такива, които не желаят прекратяване на войната".

По думите му позицията на НАТО е ясна. "Ние няма да влизаме във война, но ако има и най-малкото нападение срещу някой от съюзниците, ще дадем необходимия отговор", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари