Метреса на Бойко станала държавен служител без конкурс

8
Владимира Янева твърди, че Бойко Борисов е купил къща в Барселона за 1,5 млн. евро на друга своя метреса, към която имал отношение
Владимира Янева твърди, че Бойко Борисов е купил къща в Барселона за 1,5 млн. евро на друга своя метреса, към която имал отношение

Десислава Кръстева, която според думите на Владимира Янева „ходи в Шервиньо“ и е била „протокол“ на Бойко Борисов е станала държавен служител без конкурс  – това става ясно от отговор на пресслужбата на Министерски съвет след уточняващи въпроси на Биволъ.

По-рано с питане по ЗДОИ Биволъ научи, че въпросната дама е станала държавен служител през 2011 г., след като е била на договор като Главен специалист в Дирекция „Правителствен протокол“ в администрацията на Министерския съвет.

За въпросното лице стана известно от поредицата записи „Яневагейт“. В разговор между Владимира Янева, Румяна Ченалова и неизвестен мъж става дума за жените, към които Борисов проявявал по-специално отношение отколкото „като за едното ч…“.

Пиарката на Борисов не е спомената поименно от Янева, но се твърди, че тя била съпруга на близък на Борисов от кръга „Котараците“.

Проверка на Биволъ в имотния регистър показа, че става дума за Десислава Кръстева, съпруга на Ивайло Кръстев, който е собственик на дискотеката „Син Сити“.

Няколко месеца след като Борисов печели изборите и сформира правителство, Десислава Кръстева е назначена в администрацията на Министерския съвет, а след това на 17.03.2011 г. става държавен служител без конкурс – „по заместване на служител, ползващ отпуск за бременност и раждане, до завръщане на титуляра“ – разясняват от пресслужбата на МС и посочват като основание за назначението чл. 15 и чл. 12, ал. 1 от Закона за държавния служител.

Кръстева работи в Администрацията на Министерски съвет като държавен служител повече от две години до 08.07.2013, когато вече при кабинета „Орешарски“ напуска по взаимно съгласие.

Биволъ се поинтересува също какви професионални качества притежава въпросното лице, за да бъде селекционирано на тази позиция.

Г-жа Кръстева е магистър-филолог от СУ „Св. Климент Охридски” – ФКНФ, Катедра „Немска филология”. Владее отлично немски и английски езици и на добро ниво – шведски и руски езици. Има 2-годишна специализация във Висшата школа по финанси, отчетност и контрол към Института за следдипломна квалификация при УНСС – София. Деветгодишният й трудов стаж преди постъпването й в администрацията на МС е в частния сектор, където се е занимавала с дейности, близки до функциите й в дирекция „Правителствен протокол” в АМС. – изреждат от правителствената информационна служба.

В същия запис Владимира Янева твърди, че Бойко Борисов е купил къща в Барселона за 1,5 млн. евро на друга своя метреса, към която имал отношение. 

 В свои медийни изяви Румяна Ченалова твърди, че Десислава Кръстева живеела в Барселона.

Биволъ направи справка в испанския имотен регистър, от която излезе, че на името на Десислава Кръстева няма записани имоти в Испания. Издирването на имота за 1,5 млн. евро продължава.


Източник: Биволъ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари