Завръщането на зимата се отлага

0
Леки превалявани от дъжд и сняг ще се редуват с топли и сухи дни
Леки превалявани от дъжд и сняг ще се редуват с топли и сухи дни Снимка: Thinkstock/Getty Images

Къде е изчезна зимата? Това е въпросът. В САЩ? В Русия? Нейде из Западна Европа? 

Зимата се скри далеч от Балканите и нейното завръщане е по-далечна перспектива, макар че в четвъртък и петък по-студеното време, което се задава, ще ни напомни, че все пак сме месец февруари.

Средиземноморски циклон ще ни донесе превалявания от дъжд в равнините и сняг в планините в сряда и четвъртък. Но валежите не се очаква да са съществени и сравнително бързо ще отминат, като до края на деня в четвъртък навсякъде ще спрат, информира Дарик радио.

Може да видим превалявания от сняг в някои райони на Северна България, Предбалкана и по Високите западни полета, както и на североизток, но дневните температури ще са над нулата и снежна покривка, най-вероятно, няма да се образува.

След застудяването в четвъртък и петък, от събота и особено в неделя, понеделник и вторник, отново ни очаква топло за февруари време, като дневните температури, в равнините на Южна България, ще се повишат отново до 14 - 16 градуса.

В средата на следващата седмица отново ще застудее и дневните температури ще се върнат към по-нормални стойности, но ще са над нулата навсякъде през деня.

Тогава можем да видим нови превалявания от дъжд и сняг, но за момента моделите не показват сериозно влошаване на времето с типична зимна обстановка.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари