Местан застава зад "Майката" на нацията

0
Само тя била евроатлантик сред кандидатите...
Само тя била евроатлантик сред кандидатите...

По метода на изключването ДОСТ решили да подкрепят Цецка Цачева, защото само тя била евроатлантик.

Това обяви пред медиите в парламента лидера на ДОСТ Лютви Местан, който тръгна да обосновава решението на партията си отдалеч и в оправдателен режим.

Преди да съобщи кого ще подкрепя на президентския вот, той каза, че нито един от кандидатите не припокрива техните високи критерии за президент-евроатлантик.

И тогава започна по метода на изключването да се извинява как не може да подкрепи никой от левите кандидати, защото, ако някой от тях спечели президентския вот, щял да постави под угроза пътя на евроантлантизма.

"Изключено е да подкрепим когото и да е от левите кандидати, или независимите, остават кандидатите на дясното", започна увертюрата си Местан.

После обясни, че няма как да подкрепи десния кандидат Трайчо Трайков, защото той е "представител на една коалиция, която носи историческа вина за вкарването на българските националисти, определени от документ на Европа за нацисти и фашисти".

Той предварително се застрахова, че решението за Цачева било "непоискана подкрепа", но понякога принципите налагали такава да бъде дадена.

Местан уточни, че не се е срещал нито с Бойко Борисов, нито с кандидат-президента на ГЕРБ Цецка Цачева.

Ще много много активно за нейната кандидатура, закле се още Местан, макар да призна забележката си към нея, чее била достатъчно силен евроатлантик.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари