Как се защитиха ГЕРБ от нападките за схемата "дърва срещу вот"

0
В интервю Димитър Танев разясни дали е "натискал" горските в Петрич да дават евтини дърва срещу вот за Цачева
В интервю Димитър Танев разясни дали е "натискал" горските в Петрич да дават евтини дърва срещу вот за Цачева

Преди края на първия тур на изборите, национална телевизия, призована от БСП с любезното съдействие на горски служители от Петрич, излъчи репортаж, в който бе съобщено, че депутатът от ПП ГЕРБ Димитър Танев натискал горските в града да дават евтини дърва на техни хора срещу гласуване за кандидат-президента на ГЕРБ Цецка Цачева.

Нещо повече, бе казано, че Танев заплашвал местните, че ще им се случват лоши неща, ако не гласуват за ГЕРБ. Сериозността на тези обвинения провокира в. "Струма" на потърси депутата и ето какво заяви той:

"Обикновено не отговарям на подобни предизвикателства, но този път политическите ни опоненти от БСП, с любезното участие на горски служители, сътвориха истински компромат, същите с бели конци, с което целяха да ударят мен и партията, която представлявам".

"Аз бях поканен от горските на среща в Горското стопанство, мое беше предложението да се срещнем в някое заведение, защото приех поканата им, като покана за кафе с приятели".

"Нали се сещате, че ако съм искал силово да агитирам, щях да приема поканата да отида в Горското, да искам да се съберат служителите и т. н. Аз отидох след настоятелното им подканяме в заведение в града. За мое щастие на мястото, където уж съм агитирал, в заведението, имало камера, която записала в рамките на над час, всичко, което съм казал на тази среща минута по минута. Записът е ясен и се чуват моите думи. Във въпросния репортаж са извадени думи от контекста, скалъпени, монтирани и т. н. Истинският запис е при мен и ясно се чува, какво съм казал. За сведение на поръчителите на този репортаж държа да кажа: "Ние проблемът с дървата на хората в район Подгорие, за който е скалъпен обвинителния репортаж, сме го решили преди месеци".

"Много преди да дойдат изборите. Т. е. не сме имали нужда от агитация с дърва, тъй като хората вече имат дърва. В истинския запис се чува, как за политика аз говоря не повече от 5 минути, в които казвам и сега повтарям, че кандидат- президентът на ПП ГЕРБ Цецка Цачева е изключително подготвен кадър на партията, достойна и достолепна кандидатура, Цачева е умерена и диалогична и аз не виждам сред кандидат-президентите друг на нейната висота. Това е лично мое мнение".

"Тук обаче допълвам, че всеки има глава на раменете си и трябва да решава за кого да гласува по съвест".

"Големи хора сме и можем сами да преценим плюсовете и минусите от избора на една или друга кандидатура и да решим сами за себе си кой да бъде подкрепен".

"Така че "монтажистите" на репортажа, както и поръчителите му направиха инсценировка, която се разпадна още в зародиш. Опитаха се да ме вкарат в капан, но сами паднаха в него".

"Затова днес след консултация с адвокат, аз предавам целия запис на въпросната среща на съда. Нека той прецени има ли агитация, или няма и след това вече, че потърся отговорност от лицата, които ме злепоставиха в национален ефир. Не на последно място, виждайки какви ги говорят по мой адрес, близките ми страдат. Аз имам деца, внуци, баща ми плаче. Така, че политическите ми врагове този път много сбъркаха и ще си понесат отговорността за клеветите", каза Танев.

Източник: Struma.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари