Мениджър в "Девин": Беше авария, абсолютен инцидент

0
На 4 август авария в завода причини изтичане на отпадни води в реката
На 4 август авария в завода причини изтичане на отпадни води в реката Снимка: Фокус

На 4 август авария в завода причини изтичане на отпадни води в реката

Беше авария, абсолютен инцидент. Това съобщи Иван Станев - мениджър завод в "Девин" ЕАД, във връзка със замърсяването на река Девинска, предаде Фокус.

"Днес извършихме зарибяване на река Девинска. Бяха пуснати 120 кг пъстърва. Това е само първата стъпка от това, което ние смятаме да организираме с Българския ловно-рибарски съюз и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури. Това е наша съвместна акция", обясни той.

"Девин" ЕАД като фирма винаги е работила за благото на града вече 30 години. Ние даваме работа на повече от 200 човека, които са оттук и от района. Фирмата е местна. Нашият бизнес е такъв, че ние трябва да сме тук и затова много отдавна се грижим за града и природата. Ние сме международна фирма и в нашето ДНК е заложено да работим за благото на природата", изтъкна Станев.

Той уточни, че за първи път правят зарибяване, но смятат да продължат. Имат много други различни акции. "Имахме залeсявания, които правим няколко пъти вече. Работим с местното ВиК по поддръжката на водопровода на града и го почистваме два пъти в годината".

"Не мога да кажа, че има връзка, защото все още нищо не е установено. Разследването все още тече. Но понеже ние сме част от общността и виждаме, че хората бяха много притеснени, решихме да направим нещо без да го афишираме. Просто искаме хората да са добре", каза още мениджърът.

"На 4 август имахме авария в завода, която причини изтичане на отпадни води за около един-два часа в реката. Моите хора направиха всичко възможно да го предотвратят, но грешки стават. Авария беше. Това не е нещо, което е редовно. Абсолютен инцидент", поясни Станев.

"Ние от три дни, съвместно с нашите партньори, контролираме качеството на водата. Мога да кажа с отговорност, че качеството на водата в момента е идеално за зарибяване. Всички параметри, които са важни за живота на аквакултурите вътре са в отлични норми", подчерта той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    Алкохолно Стопанство
    С този Боклук трудно се работеше и в ADM България. Мнооого слаб Мениджър е. То и затова Mr. Smith му намаза ските. А нерде Рязанград, нерде Дебин?
  • 8
    3
    24-май
    Мениджър е чуждица.В български език е управител,сменен отговорник,бригадир или от "ръководството" отдел кадри или производство.Въпросът е какво са ползвали за водопълнене от най чистото място на света....... Нали изворна вода пълнят? Или тяхната пречиствателна работи като нашата под "Канефф" ? :-))) РИООСВ -ДЕВИН и прокуратура да се намесят,а БНТ1 да не се мятат като риби на сухо.От лайна и пикня риба не умира освен ако не е в затворен басейн или бавно течаща плитка вода или там са изсипали лайната на СОФИЯ ? ,А те не са никак малко :-))) лайна софииски и чудо и пикня.....Да отговорят какъв химикал са ползвали говедата.... да си пият водата,да им е сладко.
  • 8
    2
    Таранката
    Абе нали фекалии бяха, нещо много променливи станаха версиите.
  • 9
    1
    ...
    Избихте безценната балканка, за да натикате паразитната и агресивна "американка" ака дъгова пъстърва. Но народът не е наясно с видовете и колко струва единия и какво представлява другият и мисли, че нещата са оправени ама не са. Безобразни печалбари. Завинаги ви изключвам от всякакви списъци с пазаруване. Форевър ! Казано на модерен Български.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари