Ще пие ли някой повече минерална вода "Девин"?

39
Защо никоя телевизия не пусна репортаж да покаже отровената река с умрялата риба?, пита Иван Бакалов
Защо никоя телевизия не пусна репортаж да покаже отровената река с умрялата риба?, пита Иван Бакалов

Защо никоя телевизия не пусна репортаж да покаже отровената река с умрялата риба?, пита Иван Бакалов

Ще пие ли някой повече минерална вода "Девин"?

След като бутилиращата фабрика е пуснала такава отрова, че три километра по реката има умряла риба - пъстърва, мряна, всичко - възниква въпрос - с какво я произвеждат тая вода?

И защо никоя телевизия не пусна репортаж да покаже отровената река с умрялата риба? Отговорът е прост - защото "Девин" е голям рекламодател. Дори БНТ, която има ограничения за реклама и е обществена, не показа бедствието.

Съвсем не е дребен въпрос това, дължат ни обяснение - каква е отровата, как се бутилира тази вода?

Аз за себе си трайно ще бойкотирам вода "Девин", има достатъчно голям избор на води.

Иван Бакалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    19
    Бай Спас
    Наистина е възмутително, че отравянето на рибата не е намерило място в ТВ репортажите на продажните медии. Обаче: 1. На картинката няма мрени и пъстърви. 2. Отравянето? е от кенефите и е по реката под завода. 3. Пъстървовата зона е над завода. Давайте точна и обективна информация, за да ви вярваме.
  • 3
    18
    замислен
    Помпите им биле изтървали???? Че какво правят и наливат че помпите които изтървали че не знам какво си? Какво пием,не е ли вода? Обеззаразяват ли я? Какви помпи и какви вещества ползват освен за кладенеца и водоподаването в производството? Май им е нужна пречиствателна станция ,а? Докъде са я докарали там в държавата на ДПС ? Какво са слагали че рибата измряла? И докога пресата,медии включително и русенски ще участват в мимикрия,щото видите ли,тези и онези биле рекламодатели,а без тях на къде? Ужас.... Де пе сарско мулташки банди са яхнали държавата със гербаджииски демократично променени кормчии на власта.
  • 7
    17
    РИОСВ-ДЕВИН
    ТАМ КАКВО СЕ СЛУЧВА,КЪДЕ Е РИОСВ-ДЕВИН? ИЛИ ТЕ......
  • 7
    16
    Избирател
    Така ще бъде докато слагат областни и кметове са техни хора из цяла България,шматки на конци.Цял живот бил бай цървул с наведена глава и чакай мнение и позиция от тези шматки и сополи.Гледайте нашите сегашни и предни управници на областа,града и общинският съвет.Абсолютни кукли на конци и копои.Милиционери управляват и следят обществени процеси и развитие на градове и общини,от коя да умреш.Креатури и пипони.Ей новият гледайте го,като секретарка в учреждение или секретар на някой от бившето политбюро на БКП на ЦК.Образ безподобен.Комсомолец.Махайте копои и доносници от общината и областа.Сини,червени,един дол дренки са.От един задник излезли.
  • 11
    15
    До 10-ти от Русе
    Прави ми впечатление че тихомълком селски чешми в района от които съм пил вода ги задъват и вода няма.Защо не им се дири сметка,Аз не знам.За съд и линч са такива които умишлено задръстват и спират чешмите Давам пример и питам: Чешмата в село Николово на главната улица.Водата беше ледена и студена с голям дебит След кръговото на мототехника по пътя за Полигона в дясно.Пил съм от нея чешма,водата я няма.Мисля че беше Хаджи Генова чешма.В квартал Средна Кула посока преди разклона за Басарбово в ляво имаше вода и чудо.Някакъв кмет или кметски наместник се разпоредил да я задънят чешмата защото си носели животните на водопой,а някой си миели автобусите там ? Колко трябва да си прост човек във тези времена на кризи да задънеш чешма?След Бяла на разклона за Търново по пътя за Плевен.След няма киломерър има отбивка с чешма на нея.Водата,ледена,студена и с голям дебит.Задънили са я след 2002 г.Имаше един фургон на отбивката за кафе,безалкохолни напитки,сандвичи Хората си пълнеха вода преди да тръгнат за Плевен,София.На кой мръсен селски лайняр Да му Е Н М...КА Му пречеше чешмата че сега трябва да купуваш вода от няколко шапрона,магазина по нагоре? Кметовете това не го ли виждат и кметските наместници или са на процент от продажбите на търговските обекти в района? Да не изпаднем в момент с тубите да се чудим,вода от къде за пиене? "Вода газим,жадни ходим"- или да я плащаме на ВиК на 4,80 ст. ? Нещо тая работа мирише но за хората и обществото не ги интересува кой им управлява видните,енергиините и всякакви ресурси,а после им ги продава на цени.Да не говорим за европрограмите усвоени средства някъде по джобове.- Замислете се ! Ако кмета на Русе Пенчо Милков прочете този коментар,моля да вземе отношение по въпроса и да им дири сметка и се разпореди чешмите да бъдат отпушени и поднасящи своя дар от природата на хората,обикновенните.Що за човек си ако пресушаваш чешма? И караш хората да плащат за живителна вода,дар от майката земя и господа? Сигурно нещо подобно на онези къде събириха църквата през 1976 или на тези къде им пречи 3-март? Нещо подобно ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари