Менда Стоянова: Прослуженото време не означава, че си по-квалифициран

0
Като икономист смятам, че класът е остаряло понятие
Като икономист смятам, че класът е остаряло понятие Снимка: ПП ГЕРБ

Като икономист смятам, че класът е остаряло понятие.

При държавните служители класът стана част от основната заплата и не получиха намаление в заплатите си. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова за предложението на работодателите класът прослужено време да отпадне, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Същото трябва да се направи и в Кодекса на труда, за да има равнопоставеност между начина, по които се образува заплатата на държавните служители в цялата администрация и частния сектор“, посочи тя.

„Това дали имаш повече години прослужено време не означава, че ти си по-високо квалифициран и имаш по-добра производителност от някой млад човек, който е започнал работа преди 5 години. Има много случаи, в които това е обратнопропорционално“, коментира Менда Стоянова.

„Размерът на заплатата на всеки един работещ трябва да отговаря на неговата квалификация и производителност на труда“, заяви тя.

„Ако работника например има заплата от 300 лева и получава 100 лева клас, той ще влезе в основната му заплата. Тя ще стане 400 лева и той няма да бъде ощетен“, обясни Менда Стоянова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари