Мексикански климатици в автобусите

0
Подобна е ситуацията в Русе ...
Подобна е ситуацията в Русе ...

Возилата в градския транспорт масово се превръщат в сауна през лятото, показа проучване. В автобусите в Монтана климатици няма, а хората се разхлаждат чрез “мексиканския климатик” - с отворени прозорци. Общината е обявила обществена поръчка, като искат от превозвачите и климатик.

Подобна е ситуацията и в Русе.

Движещите се там 51 тролея са по на 25 г., а климатици има само в 8 возила. В толкова автобуса и пътниците в Шумен разчитат на хлад. Докато в градските линии във Варна пътуването е комфортно, то положението по линията Варна - Златни пясъци е трагично. В такъв автобус през миналата седмица припадна момиче от задух.

Частните превозвачи в Пловдив не са длъжни да имат климатици, защото това не фигурира в договорите им, които изтичат през 2017 г. Най-много оплаквания има за жега в рейсовете 1, 6, 16, 20, 26, 66 и 116.


47 сигнали за сауна в градския транспорт в София са подадени само за седмица, съобщиха от Столична община. Най-много са оплакванията за задух в автобусите 260, 204, 1, 3, 5 и 6. От общината обясниха, че частните превозвачи купили возила без климатици преди 7-8 г. и няма как да се иска да сменят автобусите, защото договорите им изтичат в края на 2016 г.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари