Мексикански фолклорни танци и латино ритми завладяха Русе

0

Снощи Мексиканския фолклорен балетКуаитл” представи за пръв път уникалното си шоу в Русе. Стотици жители и гости на града се събраха на площада пред сградата на Общината, за да се докоснат до мексиканската култура. Спектакълът беше предхождан от пищно дефиле по ул. „Александровска”, с което балета подгря публиката за предстоящото шоу.

На сцената пред Общината те изненадаха зрителите, преобразени с атрактивни костюми на ацтеки. Традиционни мексикански танци, латино ритми, изпълнени на живо от оркестър мариачи бяха само част от завладяващата атмосфера на представлението. С танци и музика, балетКуаитл” показа различни обичаи от мексиканската култура. Танцьорите разиграха и сцена с традиционни хладни оръжия.

За хореографията, репетициите, атрактивните костюми, аксесоарите и артистичността на изпълнителите се грижи Раул Салданя Мелендес, един от директорите на балета, заедно със своя колега Педро Фортунато Родригес Перес, който пък отговаря за техниката на изпълнение и подбора на репертоара. Фолклорен балетКуаитл” е основан през 1983 в гр. Салтийо, столицата на щата Коауила, с цел да разпространява богатите традиции на мексиканския щат. Освен танците, характерни за Коауила, репертоарът на балета включва и традиционни танци от всички региони на Мексико.

БалетКуаитл” е участвал в редица международни фестивали в САЩ, Португалия, Франция, Белгия, България, Турция, Италия и Полша. Гостуването на Мексиканския фолклорен балет в Русе се осъществи благодарение на Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари