Духът на Мексико превзема Русе в понеделник

0

Мексиканският фолклорен балетКуаитл” ще гостува в Русе, където ще представи своя уникален фолклорен спектакъл на 21 юли /понеделник/, съобщават от местната администрация.

От 20:30 ч. танцьорите, облечени в традиционни мексикански костюми, ще направят атрактивно дефиле от Градските хали по ул. „Александровска”. Крайна точка на дефилето ще бъде площадът пред сградата на Община Русе, където от 21 ч. мексиканците ще представят своето невероятно балетно шоу.

Фолклорен балетКуаитл” е основан през 1983 в гр. Салтийо, столицата на щата Коауила, с цел да разпространява богатите традиции на мексиканския щат. Освен танците, характерни за Коауила, репертоарът на балета включва и традиционни танци от всички региони на Мексико. Педро Фортунато Родригес Перес и Раул Салданя Мелендес, директори на балета още от самото му създаване, членуват в Националната Асоциация на всички маестри на народните танци в Мексико. Перес отговаря за техниката на изпълнение и подбора на репертоара, а Мелендес – за хореографията, репетициите, аксесоарите и артистичността на изпълнителите.

БалетКуаитл” е участвал в редица международни фестивали в САЩ, Португалия, Франция, Белгия, България, Турция, Италия и Полша.

Гостуването на Мексиканския фолклорен балет в Русе се осъществява благодарение на Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари