Меглена Плугчиева: Как делегация от 40-50 души ще пътува за САЩ, след като няма среща с Байдън?

2
Политиците ще бъдат наказани най-рано на евроизборите, коментира бившият вицепремиер
Политиците ще бъдат наказани най-рано на евроизборите, коментира бившият вицепремиер Снимка: БНР

Политиците ще бъдат наказани най-рано на евроизборите, коментира бившият вицепремиер

Показните убийства в миналото бяха във времена на тежка икономическа, политическа и социална криза, не ми се иска да си мисля, че се връщаме в такива времена. Това е симптом за криза, за съжаление не можем да се похвалим с нещо различно от политическа криза и непрекъснати скандали, които водят до деморализация на обществото. Имаме при политиците игнориране на реалността. Това коментира бившият политик и дипломат Меглена Плугчиева.

Тя допълни, че при слаби институции, ерозия в държавността и деморализация в обществото започва самоуправство.

Плугчиева заяви пред Bulgaria ON AIR, че има проблеми при назначаването на кадри, включително и във външното ни министерство.

"В последните години с всички непрекъснати избори, нови правителства, смяната на министри процесът на кадрова политика беше доста изоставен. С недостатъчна финансираност и загубване на перспективата за кадрите, младите кадри избягаха, напуснаха министерството, нямаше достатъчно прираст на нови кадри в последните 3-4 г.", подчерта дипломатът.

По думите ѝ на дипломатите им е трудно да представят страната в добра светлина след всички скандали. Това води и до ситуация, в която се водят "солови акции" в чужбина, без да се съгласуват с посланиците ни.

Бившият дипломат изрази недоумение как българска делегация от 40-50 души, водена от премиера Николай Денков, ще пътува за САЩ, след като няма предварително уговорени срещи с Джо Байдън или шефа на Пентагона.

Плугчиева призова правителството за ясна визия за развитието на страната за средносрочен и дългосрочен период. Бившият вицепремиер от кабинета "Станишев" настоя и за адекватно решение на проблемите в аграрния сектор.

"С тази тежка регулация от Брюксел, климатичния тероризъм, земеделски стопани от цяла Европа реагират. Видяхме какво стана в Брюксел пред институциите, Франция беше подпалена от тези протести. Румъния, Гърция, наболели са тези проблеми. Игнорирането им от националните политици и на европейско ниво води до тази бурна реакция на хората", коментира Плугчиева.

Бившият дипломат даде насока за действие - дефиниране на проблемите, разписване на ясни мерки със срокове и финансова обезпеченост. В противен случай, ако проблемите не започнат да бъдат решавани, тя очаква народът да накаже отново политиците, най-рано на евроизборите през юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    А бе...
    Отиват, мамичката им продажна и надупена, да им ресетнат заводските настройки и да ги центроват на искра! Едно време същите ходеха до СССР, сега до САЩ! Ама ... полит-проститутки, такива си ги избирате!
  • 10
    1
    Alèx
    Мигленче, ми нали такива лъчезарни люде като теб докараха населението на територията на тоз ХАЛ! Красива, процъфтяваща територия едно време, а сега мръсна, обезлюдена, окрадена и бомбардирана!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари