МЕГГЛЕ затваря завода си в Шумен, 95 човека остават без работа

0
95 служители на завода ще бъдат освободени от работа
95 служители на завода ще бъдат освободени от работа Снимка: YouTube, МЕГЛЕ България

Докато в съседна Румъния световни компании инвестират милиони в строителство на заводи и представителства, в България се наблюдава обратна тенденция

МЕГГЛЕ България оптимизира и преструктурира бизнес операциите си в Югоизточна Европа. В резултат на тази стратегия за преструктуриране, в сила от 1 октомври 2021г. компанията ще оперира в страната по променен бизнес модел,  пише Инфо Шумен .

Като част от оптимизационния план, производствените мощности в Шумен ще бъдат закрити, а трудовите договори на около 95 служители ще бъдат прекратени. 
Това съобщават от МЕГГЛЕ България в съобщение до медиите.

От компанията уточняват, че са взели това "трудно, но неизбежно решение след сериозно проучване на различни възможности, а пандемията допълнително е ускорила този процес на преструктуриране."

МЕГГЛЕ България уверява, че през следващите 5 месеца ще подкрепи служителите си и партньорите си съгласно изискванията на закона и добрите бизнес практики. Компанията не напуска българския пазар и ще продължи да предлага своите продукти в съответствие с трансформирания си пазарен подход. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари