Медици от "Спешна помощ" в Русе протестират срещу насилието над колеги

0
Медици от "Спешна помощ" в Русе протестират срещу насилието над колеги

Служителите на Спешна помощ в Русе са съпричастни към своите колеги в столицата, които протестират заради насилието, което се упражнява върху тях. Всички медици от Русе протестират символично, съобщи д-р Недка Дикова от Центъра за спешна медицинска помощ, която е и член на Управителния съвет на Националната асоциация на работещите в Спешна помощ.

Символ на протеста им са лентички, закачени на реверите на униформите им. Автомобилите на Спешна помощ пък са с лепенки "Протест" на предните и задните стъкла.  "Нито едно наше искане за осигуряване на безопасни условия на работа не беше изпълнено. Заради това нашият протест ще бъде безсрочен", заяви Дикова. Тя допълни, че са необходими бързи и ефективни наказания за всички, които са си позволили да посегнат на лекар, за да имат "спирачка" насилниците.

Припомняме, че лекар от Спешното в София беше пребит на 27-ми юни я кв."Ботунец". Той е бил нападнат, след като прегледал през нощта жена с епилепсия.

Непосредствено след случая вълна от недоволство заля цялата страна, а екипи на Спешната помощ в страната излязоха на протест заради липсата на кадри, ниското заплащане и многото случаи на агресия и насилие над медиците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари