Всички лечебни заведения в Русе подкрепиха протеста

3

Целият медицински екип на АГ комплекса към УМБАЛ Русе подкрепи протеста срещу насилието над медици.

Екипите са на работа с лентички, закачени за медицинските манти, с които изразяват участието си в символичните протестни действия. Поводът е поредният случай на нападението на лекарка от болница "Шейново", предаде Арена Медиа.

По-рано днес от УМБАЛ Русе разпространиха и декларация по случая. „Аз не вярвам, че с днешните протести ще спрат побоищата над лекари, учители“, каза днес началникът на отделение „Акушерство и гинекология“ д-р Георги Хубчев. „Това е поредният повод да се покаже липса на уважение към институциите, към здравните работници, и въобще към държавното устройство“, допълни Хубчев.

„Колкото по-ниско са в интелектуално отношение, толкова грубостта е по-голяма“, сподели акушерката в УМБАЛ – Русе Красимира Христова. „Днес обръщенията бяха с „ма“ и използване на език, който не владеем. Вербалната агресия също е демотивираща, радвам се че сега имам „отворени врати“ и среща с майки, които ми казват, че има смисъл“, сподели Христова.

Час по-късно протест „Не на агресията срещу медиците” се проведе и пред ДКЦ – 2 /бившата Трета поликлиника/. Събраха се медици от Комплексен онкологичен център, Център за психично здраве, Специализирана болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков”, ДКЦ – 1, УМБАЛ „Медика – Русе”, СБАЛК „Медика Кор”, СБАЛФРМ „Медика” и ДКЦ – 2. В прочетена пред всички декларация беше изразено желание за използване на всички законни мерки от страна на правителството за прекратяване на случаите на насилие над медицински лица.

Този случай аз го наричам опит за убийство, умишлен опит за убийство на служебно лице, при изпълнение на служебните му задължения“, каза д-р Цветан Райчинов - управител на ДКЦ - 1 и призова точно по този начин да бъде съдено това лице. „Всичко друго за нас ще означава, че няма правосъдие в България, не искаме приказки а действия, на първо място от съда“, допълни Райчинов.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари