Медицинският университет в Плевен обяви платено обучение за 8 специалности

0
Срокът за подаване на документите е от 21 до 25 август на място в Ректората или по електронната поща
Срокът за подаване на документите е от 21 до 25 август на място в Ректората или по електронната поща Снимка: Дарик / Архив

Медицинският университет в Плевен днес обяви прием за платено обучение за осем специалности, съобщиха от висшето училище, пише БТА.

Ще бъдат приети 36 студенти, които ще се обучават за получаване на образователно-квалификационна степен "Бакалавър" и "Професионален бакалавър".

За специалността "Медицинска сестра" ще бъдат приети 10 студенти платено обучение. По пет места са открити за специалностите "Акушерка", "Помощник-фармацевт" и "Медицинска рехабилитация и ерготерапия". Четирима ще бъдат приети за "Медицински лаборант". По две места има за "Рентгенов лаборант" и "Опазване и контрол на общественото здраве", а три - за "Социални дейности".

Документи ще се приемат на кандидати, положили успешно приемните изпити в университета, но не класирани по държавна поръчка. Може да кандидатстват и желаещи, които са положили успешно изпит по биология в друг университет. В Плевен ще се класират и кандидати с успешно положен втори държавен зрелостен изпит, които до момента не са кандидатствали.

Срокът за подаване на документите е от 21 до 25 август на място в Ректората или по електронната поща. Класирането ще излезе на 25 август, а записването на новоприетите за платено обучение ще се състои от 28 до 30 август.

Годишните такси за платено обучение от направление "Здравни грижи" са 4165 лв. За специалностите "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" и "Опазване и контрол на общественото здраве" от направление "Обществено здраве" сумата е 2303,20 лв., а за "Социални дейности" - 1508,80 лв.

До утре продължава записването на класираните студенти за платено обучение по "Медицина". В Плевен обявиха платен прием за 16 бъдещи лекари. Досега заявления за класиране са подали рекорден брой кандидати - 73-ма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари