Медицинска сестра спаси колежка, ударена от мълния

2
Прогнозите са, че Талита Падила ще успее да се възстанови напълно
Прогнозите са, че Талита Падила ще успее да се възстанови напълно

Прогнозите са, че Талита Падила ще успее да се възстанови напълно

В САЩ от болницата бе изписана жителка на Бостън, която оцеля след директен удар от мълния на 9 септември, съобщи People.

Медицинската сестра Талита Падила разхождала кучето си на един от плажовете на града, когато била ударена от мълния. Свидетелка на инцидента стана местната жителка Трейси Кронин, която също работи като медицинска сестра. Тя се опитала да реанимира младата жена, след което я предала на екипа на "Бърза помощ". По-късно лекарите казаха, че Падила е оцеляла само, защото Кронин познавала сърдечните и белодробните стимулации.

"Тя беше в състояние, по-лошо от което не може да има. Удивително е, че наблизо имаше още една медицинска сестра, иначе тя просто нямаше да оцелее", каза д-р Трейси Дечерт, цитирана от БГНЕС.

Американката бе откарана в болница в изключително тежко състояние - почти всичките ѝ жизненоважни органи не работели. С течение на времето обаче функциите на тялото започнаха да се възстановяват.

На 18 октомври, почти 40 дни след удара на мълнията, Падила бе преместена от болницата в рехабилитационна клиника. Лекарите и персоналът изпратиха жената с аплодисменти и ѝ пожелаха бързо възстановяване. Според техните прогнози, въпреки тежките контузии, Падила ще успее да се възстанови напълно.

По-рано жител на китайската провинция Гуейджоу оцеля, след като беше ударен от мълния два пъти за пет минути по време на гръмотевична буря. Той получи с изгаряния трета степен по краката, кръста и задните части.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари