Медици доплатиха за лечението на баба Данче

1
Жената живее само с незрящия си син и няма възможност да доплати за изкуствена тазобедрена става
Жената живее само с незрящия си син и няма възможност да доплати за изкуствена тазобедрена става

Лекарите от клиниката по “Ортопедия и травматология” на Университетската болница “Канев” в Русе доплатиха изкуствената тазобедрена става на 86-годишна пациентка на болницата, която е с тежък социален статус.

Това съобщи началникът на клиниката доц. д-р Севдалин Ангелов, предаде TVN.

По думите му,  част от сумата за ставата се покрива от Здравната каса, но Йорданка, която живее сама с 63-годишния си син – напълно незрящ, с епилепсия и с други придружаващи заболявания, нямала финансова възможност да доплати оставащите малко над 1000 лева. След обсъждане медиците от клиниката решили да подпомогнат пациентката като заплатят оставащата сума за протезата. По тяхно предложение пък болницата ще поеме разходите за медикаментозното лечение на жената след операцията. Пак по-тяхна инициатива е направено предложение до Общинския съвет Йорданка да бъде подпомогната с предвидените в общинските нормативни документи средства. Тъй като това реално може да стане едва в края на м. септември, медиците решили да съберат средства и за възстановителния й период след операцията.

Лекарите положиха много грижи за мен. Трудно е, защото живеем само двамата със сина ми. Моята пенсия е 360 лева, а неговата – 370 лева”, разказа възрастната жена.

Благодарение на координираните действия между УМБАЛКанев“, Регионалния съюз на слепите и Община Русе на 63-годишния син на Йорданка е предоставена и социална услуга от резидентен тип до пълното възстановяване на неговата майка.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари