Медът е полезeн за здравето на сърцето

0
Учени изброяват полезните му свойства
Учени изброяват полезните му свойства

Учени изброяват полезните му свойства

Според учени, има лакомство, което спомага намаляването на риска от инфаркт и според техните проучвания се оказва, че хапването на мед намалява опасността от сериозни заболявания като инфаркт и инсулт, предава Actualno.

Според тях, всичко това е благодарение на антиоксидантите, които медът съдържа и също отбелязват, че в меда почти няма фибри, мазнини или протеини.

Другото полезно при него е, че той може да съдържа и малки количества витамини и минерали.

Важна отбелязка е също, че вече е доказано, че консумацията на вкусния деликатес подобрява здравето на очите.

Друго, което се посочва още е, че хората, страдащи от диабет, трябва да бъдат по-внимателни, когато консумират мед, тъй като в техния случай той е способен да повиши нивата на кръвната им захар.

Но за разлика от обикновената бяла захар например, медът не повишава толкова много нивата на триглицеридите в организма, като може да бъде и много добра и вкусна алтернатива на други подсладители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари