Мъж завари имота си затрупан с тонове отпадъци

0
Институциите в Асеновград седмици наред бездействат
Институциите в Асеновград седмици наред бездействат Видео: bTV

Мъж от Асеновград сигнализира, че негов имот край града е затрупан от отпадъци на строителни фирми и вече няколко седмици никой не предприема реални действия срещу нарушителите.

Преди месец Трайко Бинев случайно навестява наследствен поземлен имот край Асеновград и остава неприятно изненадан – 6 декара са буквално затрупани от строителни отпадъци.

Потърпевшият решава да се оплаче в Община Асеновград. Сигналът е подаден на 21 януари. Междувременно сметището продължава да нараства.

bTV е потърсил за коментар Община Асеновград, но от там отказаха да застанат пред камера. Отговориха писмено, че имотът е частна собственост и по закон собственикът трябва сам да го опазва.

От Министерството на околната среда обясниха, че когато отпадъци попаднат в нечий частен имот, то те стават отговорност на собственика на имота и той трябва да ги почисти.

На 9 февруари телевизията сезира МВР. От полицията са предали материалите на прокуратурата, която трябва да реши дали има извършено престъпление.

"Във връзка с постъпилия сигнал са предприети действия от страна на районното управление за ежедневно наблюдение на мястото, както и провеждане на оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на лица, изхвърлящи на въпросното място отпадъци", обясни гл. инспектор Петър Бабугеров, началник на РУ-Асеновград.

Оказва се, че незаконното сметище е погълнало за два месеца десетки декари частни имоти.

Тежкотоварните камиони, стоварили строителните отпадъци, биха могли да бъдат проследено чрез общинското видеонаблюдение, но то не е работело известно време заради технически причини.

В крайна сметка ощетените собственици ще трябва сами да си почистят имотите, превърнати от друг в безплатно сметище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Господ дава зъби два пъти, третия ще трябва да си ги платите!"

Надпис в стоматологичен кабинет

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари