Мъж с тежки изгаряния е приет в УМБАЛ "Медика" Русе

0
61-годишният пациент е със 70% изгаряния след инцидент с газова бутилка
61-годишният пациент е със 70% изгаряния след инцидент с газова бутилка Снимка: БГНЕС

61-годишен мъж със 70% изгаряния е приет за лечение в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „МЕДИКА РУСЕ“.

Пациентът е бил докаран в Лечебното заведение вчера следобед с линейка от Кубрат. Бил е приет по спешност, а нараняванията обработени с хирургическа намеса под анестезия. Към момента пациентът е в тежко състояние, шок. Има реална опасност за живота му. Изгаряния са тежки и са по цялото тяло, уточниха от болницата.

Мъжът е пострадал след инцидент с газова бутилка, докато приготвял приготвял зимнина. От екипа на отделението по Пластично-възстановителна хирургия допълниха, че предстои да бъдат извършени допълнителни интервенции.

Това е поредният случай за последния месец на пациент приет в УМБАЛМЕДИКА РУСЕ“ след инцидент с газова бутилка. Само преди дни в болницата беше докарано семейство от Габрово, пострадало по подобен начин. Тяхното лечение продължава. От лечебното заведение отново призоваха хората да бъдат особено внимателни когато боравят с газови горелки или котлони. „Нека уредите да бъдат проверявани периодично според указанията в оторизираните за това места, за да се избегне до минимум подобни тежки инциденти“, казаха още от болницата. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари