Мъж предоставя къща за пострадалите хора в Хитрино

0
Стефан Цонев от Велико Търново предлага свой наследствен имот на останали без покрив хора
Стефан Цонев от Велико Търново предлага свой наследствен имот на останали без покрив хора

Стефан Цонев от Велико Търново обяви в сряда, че предлага свой наследствен имот в близкото село Ново село на останали без покрив хора от Хитрино.

64-годишният полковник от резерва се трогнал от трагедията в шуменското село и решил да направи хуманен жест. Намерението си той споделил пред зам.-кмета на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев, който координира дарителската акция в помощ на Хитрино.

Къщата ми е добре поддържана и е само на 20 км от старата столица. Домът ми е двуетажен, с обзаведени стаи, с голяма кухня, изба, с барбекю и пещ. Има просторен двор, геран и стопански постройки. От репортажите по телевизията разбрах, че Хитрино е без канализация, а моята къща е на единствената в Ново село улица с канализация, която бе изградена през 80-те години на миналия век и то със собствени сили и средства“, изтъкна Стефан Цонев, цитиран от Труд.

Бившият военнослужещ сподели, че е инвалид и от 6 г. е на хемодиализа. През зимата живее в апартамента си във Велико Търново, а от ранна пролет до късна есен пребивава в селската къща, за която се грижи.

„Спокойно в имота могат да се настанят едно и дори две семейства, където да дочакат изграждането на новите им домове в Хитрино, вместо да мизерстват на фургони“, категоричен е състрадателният офицер от резерва.

При проявен интерес желаещите могат да се свържат със заместник-кмета на община Велико Търново проф. Георги Камарашев /тел: 062-619-504/ или с д-р Диляна Вачкова, експерт в дирекция „Социални дейности и здравеопазване” /тел: 062-619-209/.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари