Махаме се от Хитрино, не можем да живеем вече там

0
В това е категорично семейството на Иво и Адриана Пенелски и техния син, който е на година и два месеца
В това е категорично семейството на Иво и Адриана Пенелски и техния син, който е на година и два месеца Снимка: Нова телевизия

„Няма да можем да живеем вече в Хитрино. Обмисляме да се преместим”.

В това са категорично е семейството на Иво и Адриана Пенелски и техния син, който е на година и два месеца.

Много хора от цяла България им помагат – с храна, дрехи за детето, памперси и пари. „Тези, които ни се обадиха, писаха ни писма, изпратиха ни картички и ни помогнаха, са съвсем обикновени”, сподели по Нова Телевизия Иво.

Със съдействието на общината те получават и еднократната помощ от държавата.

Историята на семейството на Иво Пенелски, Адриана Пенелска и тяхното едногодишно детенце трогна много хора.

Беше нещо страшно, ужасно. Спалнята ни хвръкна във въздуха. Детето ревеше. Такова нещо не съм преживявала”, разказа Адриана.

„На година и два месеца имаме внуче, което е без дрехи в момента. Купихме му няколко дрешки от втората употреба”, разказва бабата Галя Антимова. „С последните пари купихме кисело мляко и бисквити”.

Екип на телевизията се е срещнал с пострадалото семейство пред вратите на социалната служба. Държавата им отказала помощ заради липсата на адресна регистрация в Хитрино.

След излъчване на репортажа, хиляди им протегнаха ръка. И днес усмивките са на лицата им.

Спряха ме, извикаха ни и ни дариха подаръци за малкия. Много им благодарим за това - живи, здрави да са”, заявява Иво Пенелски.

Страхът след трагедията обаче още е в сърцата им. Да бягаш с бебе на ръце, без да знаеш ще оцелееш ли, а край теб да падат горящи отломки. Да останеш на улицата в студа с една дреха на гърба и стотинки в джоба, без да има с какво да нахраниш детето си.

„Спя на светната крушка, просто ужаса, който изживяхме, не знам, аз не мога да го опиша, беше много страшно”, заявява Адриана.

Приютили ги родителите на Иво в Мадара.

Освен на тяхното семейство, социалните отказали помощ и на други, които нямат адрес в Хитрино. Оказа се обаче, че изход има и парите ще бъдат изплатени от службите по адресите от лична карта.

„Те там подават необходимите документи. Нашите дирекции правят запитване до община Хитрино и след получаване на потвърждение, съответно тази сума ще им бъде изплатена веднага”, обясни Цветан Васев, директор на Агенцията по социално подпомагане.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари