Мъж оцеля по чудо при взрива на бензиностанцията

0
Всичко избухна в пламъци за секунди, разказва Асен
Всичко избухна в пламъци за секунди, разказва Асен Видео: btv.bg

Мъж оцеля по чудо при пожара на бензиностанция на АМ „Тракия“.

Огънят е възникнал, когато тирът се е врязал последователно в колонка за газ и в неговия автомобил. За щастие точно в този момент Асен Стоянов не е бил в колата, а плащал на касата, информира btv.bg.

Инцидентът стана около 12 ч. близо до с. Царацово. Наложи се евакуация на хората заради опасност от взрив, но огнената стихия беше потушена бързо. Изпепелени са бензиностанцията и намиращият се наблизо ресторант.

Видях как тирът връхлита върху колонката и след това върху колата ми. Тя се удари в сградата на бензиностанцията. Всичко избухна в пламъци за секунди и изгоря, разказа Стоянов пред bTV.

Той пътувал за морето и тъкмо заредил догоре.

Няма представа какво е предизвикало инцидента. Шофьорът на тира е бил изваден от кабината много бързо и е отведен с линейка. Бил е във видимо неадекватно състояние.

Асен и персоналът избягали от сградата и така се спасили.

На паркинга на бензиностанцията имало и автобус с хора, но той не бил засегнат и тръгнал след инцидента.

„Нещо като взрив, като удар. Разтресе се сградата. Казаха да бягаме. Просто казаха „Бягайте!“ и това беше“, разказа друг очевидец.

„При удара започва факелно изтичане на газ и цялата бензиностанция е обхваната в пламъци. По това време там са се намирали шестима служители, както и клиенти“, обясни Димитър Бришимов от противопожарната служба в Пловдив.

По-късно стана ясно, че шофьорът на тира, български гражданин, няма никакви наранявания и е отказал да бъде хоспитализиран. Разпитан е в следствието. Пред медиците от спешна помощ заявил, че му е прилошало и затова бързал да спре на възможно най-близкото място.

Тече акция по обезопасяване на бензиностанцията – източват се около 5000 л газ, дизел и бензин, а резервоарите ще бъдат напълнени с вода.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари