Мъж от Николово краде от входове на блокове в Русе

7
Криминалисти от Второ РУ са установили извършител на няколко кражби на различни устройства от входове на блокове в Русе
Криминалисти от Второ РУ са установили извършител на няколко кражби на различни устройства от входове на блокове в Русе Снимка: Архив

Криминалисти от Второ РУ са установили извършител на няколко кражби на различни устройства от входове на блокове в Русе.

През февруари и март във Второ РУ са постъпили няколко сигнала за посегателства от входове на блокове в Русе. На 22 февруари мъж е сигнализирал в полицията, че същия ден около 06.15 часа е спряло захранването на импулсно устройство в блок ДАВ – 3, където установил, че въпросното устройство е откраднато, а нанесената щета е за около 50 лв.

На 26 февруари е подадено заявление, че фирмена система е сигнализирала сутринта, че интернета и телевизията в бл. "Петър" са спрели, а при проверка на място от служител по-късно е установено, че липсват траф за преобразуване на напрежение и 7 бр. акумулаторни батерии, като нанесената щета от кражбата възлизала на обща стойност около 190 лв.

На 11 март е било съобщено във Второ РУ, че същия ден в бл. "Пелистер" е установена кражбата на аварийно разговорно устройство от асансьор на вход, като нанесената щета възлиза на около 286 лв. След подаването на сигналите започнала работа от служителите на Второ РУ, като по случаите са образувани проверки.

В хода на извършените оперативно-издирвателни действия по започнатите преписки, криминалистите са установили, че автор на извършените в трите случая деяния е един и същ и това е техен стар познайник – мъж на 35 г. от Николово. Работата по изясняването на престъпната дейност продължава.

В Първо РУ разследват сигнал за извършена кражба от кафеавтомат в Русе. 

Сигналът за извършеното престъпление е постъпил вчера. При оглед на място е установено, че от вендинг устройството, намиращо се на ул. Воден в Русе, след прерязване на катинар, с който се заключва врата и чрез повдигането ѝ са откраднати монети на обща стойност около 100 лв., а също монетника и касата. Нанесената щета е заявена на обща стойност за около 300 лв. По случая е започнато разследване, като е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари