Мъж обвинява лекари за смъртта на жена му, отказали да я приемат в болница

6
От Спешния център в Гълъбово, където починалата е преглеждана, твърдят, че не се е налагала хоспитализация
От Спешния център в Гълъбово, където починалата е преглеждана, твърдят, че не се е налагала хоспитализация Снимка: bTV, стоп кадър

След смъртта на 57-годишна жена в Старозагорско съпругът ѝ обвинява медиците, че дни наред не са я приемали в болница въпреки влошеното ѝ състояние

От Спешния център в Гълъбово, където починалата е преглеждана, твърдят, че не се е налагала хоспитализация, предава bTV

Тонка Генева и съпругът ѝ живеят в старозагорското село Венец.

На 18 октомври жената е изписана от болница, но на следващия ден пада по стълбите пред къщи и се наранява лошо, разказва съпругът ѝ Димитър Славов. Той се обажда на тел. 112.

С линейка на Спешния център в Гълъбово жената е откарана за преглед. След няколко шева на крака дежурният хирург я изпраща обратно вкъщи. Мъжът ѝ твърди, че е имала и болки в корема.

Добри хора спират на пътя и помагат на семейството да се прибере до село Венец. Вкъщи обаче Тонка се влошава и Димитър отново звъни на тел. 112. Отново идва линейка от Гълъбово.

Медиците си тръгват за пореден път, а Димитър разказва, че жена му гасне всеки ден.

На 31 октомври Тонка е съвсем зле и Димитър отново търси спешен екип. Първоначално ѝ слагат инжекция и си тръгват, но тя се влошава. След второто повикване я карат в болница в Стара Загора, където жената издъхва след няколко часа.

„Или е съдов инцидент, или е белодробна емболия. Причината за внезапните дихателни нарушения и сърдечни са образуването на тромби, които запушват големи съдове и пациентите почиват“, обяснява проф. Йовчо Йовчев, директор на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“.

Екипът на медията потърси Спешния център в Гълъбово, откъдето многократно са изпращали линейка. Д-р Красимира Стойкова е в един от екипите, прегледали жената.

„Това е една неосигурена пациентка, която не се лекува адекватно. Тя е с диабет, с хипертония, с белодробно заболяване. Има един амбициозен съпруг, който е решил, че тя трябва да лежи непрекъснато в болница“, твърди д-р Стойкова.

„Искам да накажат, който не обърна внимание да я вземат в болницата, тях да накажат“, настоява съпругът на починалата жена.

Ръководителят на Спешния център в Гълъбово д-р Виолета Чакалова отказа коментар пред камера, но заяви, че екипите са реагирали адекватно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари