Мая Манолова: Управляват ни нови фашисти!

4
Изправи се.БГ организираха флашмоб в знак на протест срещу нарязването на Паметника на Съветската армия
Изправи се.БГ организираха флашмоб в знак на протест срещу нарязването на Паметника на Съветската армия Снимка: Изправи се.БГ

Изправи се.БГ организираха флашмоб в знак на протест срещу нарязването на Паметника на Съветската армия

От гражданската платформа Изправи се.БГ организираха флашмоб пред районната администрация на „Средец“, Столичната община и областната управа на гр. София в знак на протест срещу нарязването на Паметника на Съветската армия.

Тук сме, за да изкрещим, че ни управляват нови фашисти. Защото е фашизъм да рушиш паметници, да мачкаш всеки, който има различно мнение, да пренаписваш историята, да малтретираш медиите, да сееш омраза в обществото. Никой български гражданин няма право да си затваря очите и да си мисли, че не се отнася до него, защото скоро ще си припомним думите на немския проповедник Мартин Нимьолер: „Когато дойдоха за комунистите, аз мълчах, защото не бях комунист. Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах, защото не бях социалдемократ. Когато дойдоха за профсъюзите, аз отново мълчах, защото не членувах в профсъюз. Когато дойдоха за евреите, аз мълчах, не бях евреин. Когато дойдоха за мен, вече не бяха останали хора, които да ме защитят.“

Това заяви председателят на Изправи се.БГ Мая Манолова пред районната администрация на „Средец“ по повод премахването на Паметника на Съветската армия. По нейни думи честните хора, демократите нямат право да позволяват на това ново фашистко управление да продължава да се гаври с българските граждани и с българската история, съобщиха от пресцентъра на партията.

Относно заведеното от гражданската платформа Изправи се.БГ дело за незабавно прекратяване на нарязването на Паметника на Съветската армия Манолова разкри, че еднодневният срок на областната управа вече е изтекъл, а до момента все още няма никакви представени доказателства от страна на областния управител за основанието, на което унищожава паметника. По думи на Манолова, ако такива няма представени до края на днешния ден, съдът ще се разпореди незабавно за преустановяване на незаконните вандалски действия на длъжностни лица от областната управа.

Чухме вчера, че областната управителка е щяла да представи документите. Ако всичко беше законно и както се казва, ако всичко ѝ беше точно, документите вече трябваше да са в съда, а не да ги произвеждат и антидатират постфактум. Вече паметникът е практически унищожен. В същото време вероятно в момента се фабрикуват документи, които да оправдаят престъпното поведение на длъжностни лица. Защото да унищожаваш културно-историческо наследство без всякакво законово основание, е наказуемо и според Наказателния кодекс“, заяви Манолова и допълни, че отговорност ще носят всички, замесени в демонтирането на паметника: и Борисов, и приближените му, които извадиха предложението на ДБ в предния общински съвет, и кмета Терзиев, и районния кмет Трайчо Трайков, и партиите от сглобката ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Мая! Вечната!
    Майо! Махни се вече, че омръзна на всички! Като една сламена кукла! Ела да легнеш гола на пътя пред Линамар и другите замърсители! Тогаз’ ще те призная, като народна будителка!
  • 6
    2
    ааа, гоче,
    не си прав! Джон Траволта е с акъла си, не лъже , не краде , не канадски гъсок и баща му не е ДС, няма парапет и не е летял на 8000 метра без кислород......!!!!
  • 6
    1
    георги марков
    ДНЕС Е 14 ДЕКЕМВРИ. НА ТОЗИ ДЕН 1989 СВАЛИХМЕ ЧЛ. 1 ОТ ЖИВКОВАТА КОНСТИТУЦИЯ. Обградихме Парламента и скандирахме “Мафия” и “Айдуци”. Но вътре имаше и именити българи: Благовест Сендов, Светлин Русев, Нешка Робева, Цеца Манева, Николай Хайтов, Стефан Данаилов, Maргарита Дупаринова… После дойде ВНС: д-р Желев, Савов, Дертлиев, проф. Чирков, Елка Константинова, Тодор Колев, Кирил Маричков, Сашо Джеров, Борис Димовски, Васил Михайлов /Петко Войвода/, Петър Слабаков и др. интелектуалци. С кого ги заменихме на 14 декември 2023! Управляват ни Кирчовците на Сорос. Утеха е, че Кирчо прилича на Джон Траволта, който дебютира на 14 декември 1977 в “Треска в събота вечер”.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари