Мая Манолова показа украинските цистерни, изнасящи петрол за Украйна

16
България купува евтин руски петрол, преработва го и го продава на Украйна, заяви Мая Манолова
България купува евтин руски петрол, преработва го и го продава на Украйна, заяви Мая Манолова

България купува евтин руски петрол, преработва го и го продава на Украйна, заяви Мая Манолова

Лидерът на Изправи се България Мая Манолова показа десетки спрени цистерни за дизел в гара Бяла по пътя за Русе, които зареждат гориво и го изнасят от страната.

„С издействаното изключение за България и продължаващия внос на руски петрол страната ни финансира войната в Украйна. Преработва евтиния руски петрол и го продава на Украйна като така финансира войната и от другата страна. Истината се вижда на пътя за Русе и за Украйна със стотиците цистерни, които изнасят гориво. Предприемете действия, защото търпението на българския народ не е безгранично.“, заяви Манолова.

По думите на Манолова тази позиция е нечестна за българските граждани, защото те плащат скъпо горивото, което регистрираната в Швейцария фирма Литаско преработва на ишлеме в рафинерията у нас. „Резултатът за българските граждани е, че плащат с левче отгоре на цената на бензина и дизела.“ Беше категорична лидерът на Изправи се България. Тя изчисли, че така допълнителните приходи за компанията са 3,5 млрд. лв. за година, които плащат всички български граждани.

Припомняме, че Изправи се България от месеци водят кампания АнтиСПЕКУЛА срещу спекулативно високите цени на горивата у нас като проведоха акции пред рафинерията, на пристанище Росенец, пред сградата на Лукойл, на бензиностанции, пред енергийното министерство. Като част от акциите си те стовариха каруца, позлатени варели, макети на бензиноколонки, овце, издирваха представителя на държавата в петролната рафинерия, който е назначен по силата на златната държавна акция там.

„Истината е, че в огромната си част руският петрол, който се преработва, заминава за Украйна, за да финансират войната и от двете страни. Печелившият от цялата история дори не е петролната рафинерия, а фирмата, която преработва на ишлеме“ – възмути се Мая Манолова и призова:

„И вместо депутатите да приемат единственото смилено решение и да въведат таван на цената на бензина и дизела до 2,50 лв, слушаме всякакви небивалици как ще въведат мито, допълнителни данъци на тези две фирми. Въпросната Литаско е регистрирана в Швейцария, всичките парични потоци, взети от джобовете на българите, заминават за Швейцария.

Крайно време е истината за скъпите горива в България да бъде извадена и депутатите в парламента да предприемат единственото решение, което ще произведе необходимия ефект – Таван на цената на бензина и дизела до 2,50 лв/л.

А министърът на енергетиката да бъде заставен да употреби в полза на българския народ златната акция, която държавата притежава в Лукойл Нефтохим. Крайно време е представителят на държавата да бъде сменен, защото той защитава интересите на Литаско, но не и на българските граждани.

Крайно време е да има и държавно дружество, което да преработва петрол и да го продава на българските фирми на нормални цени. Защото огромната инфлация тръгва от горивата, от транспорта.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    11
    Гого
    На всеки 3 дни от воените заводи в килифарево се изнася оръжие по3 до 5 украински тира хладилни за маскировка а сот 161 ги охранява и полицията на магистралата преди в. Търново все тогава пиксела когато минават МишоциNKFJR
  • 5
    10
    Гого
    Преди 2 месеца звънях на нова и бтв да дойдат да снимат цистерните на бяла но не било новина за тях и съм бил луд да им губя времето а сега новина
  • 11
    9
    Daaa
    Всеки ден виждам украински камиони да излизат от петролната база да Мартен , десетки на ден
  • -3
    8
    Българин
    Сега и оражия ще изнасеме с съгласието на комунистоте
  • -10
    7
    Bonkerz
    Първо, не България изнася, а частната швейцарска фирма Литаско. Второ, не се изнася петрол, а преработено гориво. Трето, вече вчера казаха, че държавата ще смени представителя си в Лукойл. Тая Манолова само манипулира и след дъжда слага качулка. Четвърто - какво значение има, че украински цистерни зареждали у нас??? Нима български цистерни не зареждат в чужбина? Няма как и за какво да ги спираме и това няма абсолютно нищо общо, че Лукойл продава скъпо у нас, с голяма надценка и схемата, където швейцарската фирма декларира на хартия загуби у нас и не плаща данък печалба. Трябва по линията на санкциите да удържавим Нефтохим или да го купим евтино като им спрат бизнеса и схемите и няма да им е рентабилно на Лукойл да я държат...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари