Мая Манолова: Можем спокойно да пишем некролога на "Продължаваме Промяната"

3
Лидерът на "Изправи се, България" смята, че демократичната общност лети към пропастта
Лидерът на "Изправи се, България" смята, че демократичната общност лети към пропастта Снимка: Фейсбук

Лидерът на "Изправи се, България" смята, че демократичната общност лети към пропастта

"Тези, които избраха Гешев, те го и свалиха и те избраха Гешев номер 2 - Борислав Сарафов. За съжаление, този път с активното участие на уж демократичната общност, която бленува за съдебна реформа, защото с мнозинство, в което участваха и Христо Иванов, и Кирил Петков, и техните партии беше свалено мнозинството за смяна на главния прокурор, но не беше пипната процедурата." Това заяви лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова в студиото на "Опорни хора" в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Или те са достатъчно некомпетентни, за да не преценят какво ще се случи незабавно след махането на Гешев, което беше тяхната цел, или го направиха нарочно. Но и в двата случая дължат обяснение на хората от протестите и на собствените си избиратели. Как така превърнаха ГЕРБ и ДПС, които поробиха съдебната система, в спасителите на системата. Как превърнаха Борисов и Пеевски в разчиствачите на Авгиевите обори на съдебната система. Как го направиха? Ако не са го направили нарочно, тогава не разбират ли, че Борисов и Пеевски ги качиха Христо Иванов и Кирил Петков на шейната", отсече тя.

По думите ѝ демократичната общност лети към пропастта.

"След всичко, което наблюдаваме последните дни, спокойно можем да пишем некролога на "Продължаваме Промяната", защото те убиха промяната с прегръдката с ГЕРБ и с ДПС. Те изпират Борисов и Пеевски, но в същото време стават част от задкулисието. Сега извинението, което слушаме, е, че видите ли нямало разписана процедура за избор на временно изпълняващ длъжността главен прокурор в Закона за съдебната власт и те я прилагали по аналогия, така както им е било най-удобно. Можеха от кумова срама да изчакат поне да бъде обнародван президентски указ. Той влиза в сила по отношение на главния прокурор в момента, в който е произнесен", поясни Манолова.

"Очаквам, че наглостта им ще стигне до там да открият процедура за избор на главен прокурор. Защото законът не им го забранява, а напротив законът ги задължава. Те не разбират ли, че носят отговорност. Не може така да пипаш законодателството, което урежда съдебната власт. Тези хора, представете си, ще правят конституционна реформа. Тези хора, които с първото си действие, доведоха до този резултат. Пълен блокаж и бетониране на влиянието на ГЕРБ и на ДПС в съдебната система. Сега, ако ме питате какво да се направи, даже не мога да ги призова да сменят, да попълнят състава на ВСС, тоест да сменят тези, които са с изтекъл мандат. И знаете ли защо? Защото със същия този закон, върху който се упражняваха преди две седмици, те отмениха избора на съдебната квота. Дори сега да сменят тези от парламентарната квота, реално не може да се окомплектова новия орган. Те изобщо знаят ли какво правят?", попита още тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    хахахах
    Куроволора предлагала пари на Черепа - ма той казал, пари имам, ще духаш. И тя духала. Ма пак не станала нейната.
  • 2
    6
    да
    Мая зомбито.
  • 0
    5
    ха, ха
    умнокрасивите, истината боли нали?!? Няма значение кой я казва, когато е истина!
  • 7
    4
    фена на Путин
    Да, но преди да го напишем, колко Български национален интерес ще бъде изтъргуван ? Толкова много, че писането на такъв губи целия си смисъл.
  • -4
    3
    Възмутена
    Маьо, засрами сЬ! Изби семейството си, както и това на Ангел! Отгоре тЬ гледат!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари