Мая Манолова: Христо Иванов и Кирил Петков легнаха в постелята на ГЕРБ

1
Изправи се БГ издига Никола Вапцаров за кмет на София
Изправи се БГ издига Никола Вапцаров за кмет на София Снимка: Фейсбук

Изправи се БГ издига Никола Вапцаров за кмет на София

"Предлагаме на всички леви партии да се обединим около една кандидатура за кмет на София. Затова ние предлагаме за обсъждане едно от лицата на протестите 2020 година – Никола Вапцаров. Той участва активно в протестите срещу модела на ГЕРБ, срещу Борисов, срещу Пеевски, срещу статуквото. Той е стоял с лицето си и зад много други значими граждански каузи - незаконното построяване на „Златен век“, срещу монопола на "Топлофикация", срещу концесията на „Софийска вода“, срещу олигарсите. И най-важно – той е един борец срещу модела на ГЕРБ в София и в цялата страна. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ Мая Манолова, лидер на партия Изправи се БГ.

Иначе някак си кандидатите, които към този момент излязоха на терена за кметския вот, не е ясно откъде и как са номинирани, нямат ясни каузи за София. Имат една характерна черта - не застрашават Фандъкова и модела на ГЕРБ. Който и от тях да спечели, ще продължи да надгражда работата на Борисов и ГЕРБ. Не това искат столичаните. Затова е добре и в битката ще влезе едно лице на протестите, което има своята смела последователност, има свое истинско сърце и гражданска ентусиазъм да се бори докрай за каузите на гражданите в София“, обяви още лидерът на „Изправи се БГ“.

„Да направим уточнение, че ние предлагаме този кандидат за обсъждане в лявото пространство. Смятам, че е непочтено левият кандидат да бъде бистрен в нечии кабинети и съгласуван с ГЕРБ. И така да стане поредният удобен за Борисов и Фандъкова. Кандидатът на левицата, а и изобщо гражданите на София, защото те имат право на силна лява кандидатура, която да продължи борбата срещу ГЕРБ, трябва да е силна фигура. Случващото се в София отива и на това да се даде знак на цяла България, че протестите не са забравени, че гражданите не са предатели като Христо Иванов, Атанас Атанасов и Кирил Петков. Тези хора предадоха протестите и легнаха в постелята на ГЕРБ, но това не означава, че хората на протестите няма да продължат тази кауза срещу ГЕРБ. Нашите партньори от формата „Левицата“ също могат да предложат кандидат. Но не ми се струва добре да се чака 2 септември, както казаха от БСП, че ще излъчат кандидата си след конференцията на партията. Предвид комерсиализацията на кампанията ще е ясно, че шансовете няма да са особено големи, ако се издигне кандидатура на 2 септември. Така че е добре да има в лявото пространство дебат, който би активизирал надеждите на левите хора“, каза още Манолова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари