Мая Манолова: ГЕРБ влезе в ролята на домашния насилник на българското общество

1
Всичките надути фрази как ще осигурят честни и почтени хора се оказват балон, каза лидерът "Изправи се.БГ"
Всичките надути фрази как ще осигурят честни и почтени хора се оказват балон, каза лидерът "Изправи се.БГ" Снимка: Красимир Кръстев/БТА

Всичките надути фрази как ще осигурят честни и почтени хора се оказват балон, каза лидерът "Изправи се.БГ"

"Снощи бяхме свидетели на специална военна операция, която ГЕРБ спретна на ПП-ДБ и тъй като за вторите 60 позиции в регулаторите са по-важни от 600 000 избиратели, те се поддадоха на рекета. А може би и седенето в скута да им е харесало, както да им се е усладило мазното турско кафе, но в крайна сметка видяхме ГЕРБ в ролята на домашния насилник на българското общество, който набързо ступа по-слабия партньор - ПП-ДБ. Накрая се появи полицаят от РПУ-то в лицето на ДПС, каза им: "Момчета, имате прекрасно семейство, продължавайте сглобката". Нямаме никакви причини да смятаме, че пазарлъкът за постове и пари няма да приключи успешно." Това каза лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова в студиото на предаването "Денят ON AIR".

Тя е на мнение, че на следващи избори ПП-ДБ няма да съществува.

"Няма да ги има на политическата карта, но пък техните представители - толкова важни в регулаторите, ще продължат да упражняват своите правомощия. Осигуряват им живот след смъртта, тъй като политическото приключване на ПП-ДБ, за съжаление, е предстоящо, предвид тежката морална катастрофа, в която изпаднаха техните ръководства", допълни Манолова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ и ПП-ДБ, и ГЕРБ са излъгали избирателите си.

"Докато никой не е изненадан, че Борисов за пореден път си е сменил мнението, или пък, че е излъгал своите хора, то ПП-ДБ катастрофираха тежко. Всичките им приказки, надути фрази за това как ще осигурят честни и почтени хора, каквито е нямало в регулаторите, се оказват един балон. В крайна сметка става дума за разпределяне на едни пари и едни министерства. Борисов е поискал Министерството на иновациите и растежа, защото там минават 7-те млрд. евро по плана за ПВУ", подчерта лидерът на "Изправи се.БГ".

Манолова посочи, че част от регулаторите управляват парите на бизнеса.

"Всичките им приказки за съдебна реформа в крайна сметка се опираха до това да има независима съдебна власт, отчетна прокуратура, партийните централи да не се месят и да не определят главата на прокуратурата. Оказа се, че това е прах в очите на хората. ПП-ДБ предадоха и продадоха хората от протестите - тези, които не искаха повече Борисов и ДПС, искаха съдебна реформа", категорична е тя.

Манолова разкри, че от "Изправи се.БГ" са възразили срещу това домакинствата да бъдат на свободния пазар на ток от 2026 година: "Освен че ще се повиши цената на тока за потребителите, се създават огромни възможности ЕРП-тата да получават милиони средства от държавната хазна заради симулативни сделки".

А за евроизборите работят за листа "със силни личности".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Гинка Тодорова
    Право в десятката го е казала Мая. Тя е май-достийният и най-честнивт български политик и дори, когато е извън парламента, доказва, че може да работи в полза на хората с редица съдебни дела, инициативи и точни анализи на случващото се! Достойна е да бъде много повече- и евродепутат, и дори президент,, но народът ни не е достоен да я оцени подобаващо .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари