Матия, който спаси живота на съперник

0
През януари, по време на двубоя срещу "Кайрезе", младокът спаси живота на свой съперник - Матео Бриано, след тежък сблъсък
През януари, по време на двубоя срещу "Кайрезе", младокът спаси живота на свой съперник - Матео Бриано, след тежък сблъсък Видео: bTV

Носителят на наградата на ФИФА за феърплей се научил да оказва първа помощ от... видеа в Youtube

Роберт Левандовски бе избран за №1 на 2020 г. при футболистите, Юрген Клоп спечели при треньорите. Вниманието на феновете, както и светлината на прожекторите, се насочи към тях. Награди на ФИФА обаче имаше и в много други категории, а безспорно най-заслужилият сред призоьорите е... един тийнейджър.

Запознайте се със 17-годишния Матия Агнезе от аматьорския италиански "Оспедалети", който получи наградата за феърплей. През януари, по време на двубоя срещу "Кайрезе", младокът спаси живота на свой съперник - Матео Бриано, след тежък сблъсък.

"Усетих, че не може да диша и веднага го поставих в по-безопасна за него позиция. Извадих и езика му, за да не се задави.", споделя реагиралият светкавично Агнезе.

Козимо Сибиля - ръководител на Серия "D", от която е част "Оспедалети", похвали Агнезе: "Много се радвам за него. Смятам, че признанието е гордост за всички на нашето ниво, защото подчертава важността на аматьорския футбол, съхраняваш основните ценности на спорта. Точно това показа Матия."

Призът бе връчен на Агнезе дистанционно от легендата на "Милан" Рууд Гулит, който му каза "Ти си моят герой, нашият герой!"

Интересното е, че тийнейджърът се научил да оказва първа помощ, след като гледал видеа в Youtube.

Според "Гадзета дело Спорт", Агнезе се сприятелил с играча, чийто живот спасил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари