Масови фалити на предприятия в Италия

0
Близо 270 000 предприятия в сферата на търговията и услугите са застрашени от закриване поради икономическия шок
Близо 270 000 предприятия в сферата на търговията и услугите са застрашени от закриване поради икономическия шок Снимка: Reuters

Близо 270 000 предприятия в сферата на търговията и услугите в Италия са застрашени от закриване поради икономическия шок, породен от пандемията Covid-19, съобщи Prensa Latina.

Доклад на Центъра за проучване на Италианската обща конфедерация на бизнеса, професионалните дейности и самостоятелната заетост посочи, че фалитът ще бъде неизбежен, ако икономическите условия не се подобрят бързо.

Изследването обхвана 2 738 800 търговски и нехранителни услуги, 266 807 от които са изложени на риск от закриване, което се равнява на 9,7 процента от общия брой.

Най-засегнатият сегмент, според изследването, ще бъдат микропредприятията с един или без служители, което се равнява на повече от 174 000 производителни единици и мобилни търговци с фиксирана централа.

Проучването посочва, че постоянните разходи на тези структури без служители са около 15 процента, което означава, че дори 10-процентно намаление на доходите може да ги затвори.

Италия се нарежда на трето място в света по брой на жертвите след САЩ и Великобритания и на четвърто място по брой на заразените след САЩ, Испания и Великобритания.

219 814 са случаите, а 30 739 - починалите, според данните на университета "Джонс Хопкинс".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари