Мързеливите хора са най-добрите служители

0
Те знаят най-преките пътища за разрешаването на даден проблем, дават най-ефективните резултати и гледат нещата да вървят гладко
Те знаят най-преките пътища за разрешаването на даден проблем, дават най-ефективните резултати и гледат нещата да вървят гладко

На пръв поглед изглежда, че на мързеливите служители най-трудно може да се възложи някаква работа, но дали това е истина? В края на краищата именно те знаят най-преките пътища за разрешаването на даден проблем, дават най-ефективните резултати, гледат нещата да вървят гладко и пестят време.

От Business Insider пишат как да се извлече максимума от тях.

Когато служител бездейства, той най-вероятно е намерил много по-лесен начин за правене на нещата или просто има по-силни развити умения от другите. Поучете се от тях и ги накарайте да помагат на другите.

Понякога служителите изглеждат отегчени, но е възможно да са просто дълбоко замислени или да имат по-добра идея. Намерете им предизвикателство, което да е по-близко до интересите им или им дайте по-трудни задачи.

Ако те изглеждат разсеяни, може би това, което се случва на работното място не ги вълнува. Тогава им поверете проекти, които изискват многофункционалност и задача, която трябва да се свърши бързо.

Мързеливите служители може да изглеждат лениви - вдигнете летвата. Дайте им поле на изява, така че да свършат повече. Създайте предизвикателства и цели, които да им позволят да достигнат нови висоти.

Помогнете на служителите си да развият нови имения и им покажете, че сте загрижени за техния успех.

От Business Insider подчертават, че става дума за хора, които успяват да свършат дадена работа с малко или почти никакво видимо усилие. Техният мързел е реален, но това е и симптом, че могат да постигнат повече, ако им се даде тази възможност.

Ако има трудна работа, която трябва да се свърши, прехвърлете я на "мързелив" служител и го наблюдавайте дали ще успее да намери нов по-лесен начин за изпълнението й.

Не отчуждавайте мързеливите си служители, а ги предизвиквайте да се разсеят и ги карайте да работят. Оставете се да ви научат повече за продуктивността, ефективността и конструктивността.
 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари