Мартен и Сандрово скочиха срещу тировете по булевард “Тутракан“

2
Жителите на двете населени места искат да се върне старата организация на движение, когато камионите се редяха на бул.“България“
Жителите на двете населени места искат да се върне старата организация на движение, когато камионите се редяха на бул.“България“ Снимка: БГНЕС

Жителите на град Мартен и село Сандрово се обявиха срещу тировете, които се редят по булевард “Тутракан“.

В подписка, адресирана до кмета на Русе, областния управител и Областно пътно управление, хората настояват товарните автомобили да изчакват на бул.“България“ за преминаване през ГКПП „Дунав мост“, предаде Русе Медиа.

Аргументите им са свързани със зачестили пътно-транспортни произшествия, при които има жертви, пострадали хора и материални щети.

„Това е единствената пътна артерия на град Мартен и село Сандрово с общинския център Русе. Колоната от неправилно спрели товарни автомобили ежедневно възпрепятства нормалното преминаване и на автомобили със специален режим на движение /линейки, пожарни и др./, поради тази причина се образуват километрични задръствания. Сериозността на проблема е факт, както и необходимостта от вземане на незабавни мерки и подобряване организацията на движение“, пише в писмо кметът на Мартен Димо Тонев.

Жителите на двете населени места искат да се върне старата организация на движение, когато камионите се редяха на бул.“България“. Такова е и предложението на „Пътна полиция“, което предстои да бъде обсъдено на междуведомствена среща тази седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари