Мария Русчева: Детето много се стресна, плачеше за мен!

1
В болницата съм, защото белият ми дроб е бил пълен с кръв, сподели жертвата на домашно насилие
В болницата съм, защото белият ми дроб е бил пълен с кръв, сподели жертвата на домашно насилие Видео: Euronews Bulgaria

В болницата съм, защото белият ми дроб е бил пълен с кръв, сподели жертвата на домашно насилие

Полицията в Бургас задържа 29-годишен мъж, пребил съпругата си. Случаят се разиграва преди пет дни, но едва днес преди изписването си от болницата, жертвата проговори, призовавйки други жени претърпели домашен побой да не се страхуват, а да говорят.

Мария и Васил били двойка от 5 години, имат 4-годишен син. Домашното насилие започва преди три години, когато съпругът на системно я бие у дома. 25-годишната майка обаче мълчала от страх. При последния скандал тя събира багажа си, за да напусне 29-годишния Васил Киричев. Пребита е жестоко, заплашвана с пистолет и с отнемане на живота. Драмата се разиграва пред погледа на детето.

"Плачеше за мама, както всеки път. Плачеше за мен, той много се стресна. То не се случва за първи път, случвало се е многократно. Той започна да ме блъска с юмруци, шамари в главата, в тила, накрая ме събори на земята и ме риташе. В момента съм тук, защото белият ми дроб е бил пълен с кръв. Имам и още травми.", сподели Мария Русчева пред камерата на Euronews Bulgaria.

Васил е задържан, а в петък се очаква да бъде гледана мярката му за неотклонение, след което и да му бъде повдигнато и обвинение. Ден преди Мария да бъде изписана от болницата, тя призова десетките анонимни жертви на насилие да не мълчат, а да се борят за живота и правата си.

"Трябва просто да се даде гласност и жертвите да подават сигнал. Колкото и да ги е страх и да ги е срам. Защото мен наистина ме е срам, но просто трябва, не трябва да се страхуват от нищо.", заяви жертвата на насилие.

Мария е една от общо 4590 жертви на насилие от началото на годината до момента. По данни на МВР, 90% от тези жертви са деца и жени, а Бургас е на четвърто място в черната статистика след област София, Варна и Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    дипломиран психолог
    По принцип жените се ръководят от инстинкта си да свият гнездо и да мътят дечица. Много често инстинктът им ги подвежда и се хвърлят на олигофрени и резултата е видим с просто око. Това е.
  • 5
    1
    Молбата ми към жените е
    Да спрат да излизат с мутраци, рапъри и гопници. Мислите ли, че тоя е някакъв лекар или счетоводител или барман? Пълно някакво леке че и с пистолет най-вероятно с пари от тате. Нормалните българи съществуват и въпреки, че нямат евраци и няма да ви заведат на малдивите, пак си струват повече от такива лешпери, дето ще ви бият за щяло и нещяло. Не сте в пети клас че да си падате по някакви Крисковци и някакви Шамари. Заради вашите деца го направете.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари