Мария Габриел: Среща на върха Бавария - България ще се проведе през април в Мюнхен

0

Вицепремиерът и министър на външните работи бе на работно посещение в Бавария

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел бе на работно посещение в Бавария, където бе ключов лектор в годишната стратегическа среща на партията на Християнсоциалния съюз (ХСС). Участието ѝ бе по покана на заместник-председателя на парламентарната група на ХДС/ХСС в Бундестага Александър Добринд.

В рамките на посещението, вицепремиерът проведе редица двустранни срещи, сред които с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и евродепутата и ръководител на делегацията на ХСС в ЕП Ангелика Ниблер, съобщиха от Министерството на външните работи.

Важен резултат от срещата на Мария Габриел с премиера на федерална провинция Бавария и лидер на ХСС Маркус Зьодер бе обявяването на Срещата на върха Бавария-България, която ще се проведе в Мюнхен през април тази година.

"България и Бавария споделят общи цели в областта на иновациите, индустрията, сигурността. Ключови сектори са изкуственият интелект, роботиката, автомобилната индустрия. Заедно можем да постигнем повече като насърчим сътрудничеството между висшето образование и индустрията", коментира вицепремиерът.

Бавария е най-големият външнотърговски партньор на България от всички 16 провинции на Федерална Република Германия. България и Бавария са традиционно добри партньори по линия и на преките чуждестранни инвестиции.

"Със срещата на върха Бавария - България целим да изведем на по-високо ниво доброто ни двустранно сътрудничество. Единство, конкретни действия и полза за гражданите - това е посланието ни", заяви Мария Габриел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари