Мария Габриел: Нямам покана за служебния кабинет

0
Вицепремиерът в оставка не разкри дали ще остане в националната политика след предстоящите избори
Вицепремиерът в оставка не разкри дали ще остане в националната политика след предстоящите избори Снимка: Mariya Gabriel / Facebook

Вицепремиерът в оставка не разкри дали ще остане в националната политика след предстоящите избори

Вицепремиерът в оставка Мария Габриел обяви дали има покана за участие в служебното правителство.

"За мен е много важно до последния ден от работата на правителството да бъдем активни и да показваме, че България е надежден и доверен партньор", посочи вицепремиерът по повод оставката на кабинета, предаде БТА. Габриел уточни, че няма покана да участва в служебното правителство и не посочи дали ще остане в националната политика след предстоящите избори. По нейните думи засега не се забелязва опасност от отстъпление от постиженията на правителството.

Тя изрази очакване за запазване на външните приоритети на нашата страна.

В България имаме критична маса от трезвомислещи хора, които осъзнаваме, че защото сме в НАТО, страната ни е толкова силна, независима и с толкова високо ниво на сигурност. Никога в нашата история преди не сме имали тази възможност, заяви тя пред журналисти в Брюксел, където участва в срещата на външните министри от алианса.

Днес НАТО отбелязва 75 години от подписването на Вашингтонския договор.

Членството в НАТО е стратегически избор за България, ние сме част от най-силния военен съюз. България участва, защото споделя демократичните ценности и защото има ценен принос за стратегическата важност на Черно море, Западните Балкани, с много ясна, неотстъпчива и всеобхватна подкрепа за Украйна. България е решена да допринася за трансформацията на алианса, който отговаря на новите предизвикателства, свързани със сигурността, дезинформацията. Всички ясно казваме, че Русия остава пряката заплаха за алианса, но сме обединени повече от всякога, добави Габриел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Ама
    Тази извън земната още ли Ена земята мислех че си е отлитяла .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари