Мария Габриел се срещна с Урсула фон дер Лайен

0
Българският вицепремиер е на работно посещение в белгийската столица
Българският вицепремиер е на работно посещение в белгийската столица Снимка: МВнР

Българският вицепремиер е на работно посещение в белгийската столица

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел проведе среща с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Българският вицепремиер е на работно посещение в белгийската столица, съобщиха от МВнР.

Урсула фон дер Лайен поздрави Мария Габриел по повод встъпването ѝ в длъжност като вицепремиер и министър на външните работи в редовно избраното правителство и ѝ пожела успех в изпълнението на новите ангажименти. Българският заместник министър-председател запозна фон дер Лайен с приоритетите на кабинета.

В разговора беше дискутирана темата за присъединяването на България към Шенген, която остава ключова за страната ни. Мария Габриел благодари на Урсула фон дер Лайен за подкрепата от страна на Европейската комисия по тази важна тема.

Във фокуса на срещата бяха и предизвикателствата пред България, свързани с напредъка по изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост. Мария Габриел потвърди пред председателя на ЕК и ангажимента на правителството да продължи активната работа по всички задачи по присъединяването към еврозоната.

В края на срещата Мария Габриел и Урсула фон дер Лайен се обединиха около солидарността и единството на Европейския съюз във връзка с подкрепата за Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари