Мария Габриел ще се срещне с Урсула Фон дер Лайен и Жозеп Борел

0
Вицепремиерът и външен министър ще обсъжда в Брюксел ПВУ, Шенген и еврозоната
Вицепремиерът и външен министър ще обсъжда в Брюксел ПВУ, Шенген и еврозоната Снимка: Фейсбук

Вицепремиерът и външен министър ще обсъжда в Брюксел ПВУ, Шенген и еврозоната

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде на работно посещение в Брюксел, Кралство Белгия, на 19 и 20 юни, съобщи МВнР.

В рамките на визитата си Мария Габриел ще проведе двустранни срещи с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел, както и със заместник-председателя на Европейската комисия Маргаритис Схинас и с европейския комисар по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон.

В разговорите си вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще обсъди изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост, присъединяването на България към Шенген и еврозоната, както и актуални теми от европейския дневен ред.

Мария Габриел подаде оставка като еврокомисар, след като беше номинирана от ГЕРБ-СДС за министър-председател.

На 22 май тя върна на президента Румен Радев неизпълнен първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. На 6 юни Народното събрание избра министър-председател, структура и състав на редовно правителство с втория мандат, връчен на ПП-ДБ, а Мария Габриел влезе в състава на редовното правителство като вицепремиер и министър на външните работи.

На 8 юни премиерът акад. Николай Денков и фон дер Лайен проведоха телефонен разговор, от който стана известно, че предстои официално искане от България да номинира нов български еврокомисар.

На 16 юни с официално писмо председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен поиска от премиера акад. Николай Денков България да номинира еврокомисар, съобщиха от правителствената информационна служба. Новият еврокомисар трябва да довърши мандата на доскорошния представител на страната ни в ЕК Мария Габриел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари