Мария Габриел: Не поставяме нови условия на РСМ, нека изпълни старите

0
Държим да бъде изпълнен компромисът от юли 2022 година, подчерта вицепремиерът
Държим да бъде изпълнен компромисът от юли 2022 година, подчерта вицепремиерът Снимка: Мария Габриел / Facebook

Държим да бъде изпълнен компромисът от юли 2022 година, подчерта вицепремиерът

България ясно е заявила своята позиция по въпроса със Северна Македония. Ние нови условия не поставяме, но ние държим да бъде изпълнен компромисът от юли 2022 г. И напомням, че в него има три взаимосвързани момента: Конституционни реформи, Договора за добросъседство, и двата протокола.

Така вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел коментира въпроса дали, ако Северна Македония не впише българите в Конституцията и от България бъде поискан нов компромис, страната ни е готова да го направи.

Очаквам от Скопие да не се самосаботира, и това, което очаквам, е европейската интеграция, която е изведена на преден план - че е голямата цел, да не бъде изместена от дебат за миналото, а всъщност трябва да чертае път към бъдещето, добави Габриел, цитирана от БГНЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари