Мария Габриел е на работно посещение в Мароко

0
Вицепремиерът ще открие в мароканската столица Рабат Информационен център на българското висше образование
Вицепремиерът ще открие в мароканската столица Рабат Информационен център на българското висше образование Снимка: Мария Габриел / Facebook

Вицепремиерът ще открие в мароканската столица Рабат Информационен център на българското висше образование

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде на работно посещение в Кралство Мароко днес и утре.

Визитата е по покана на Насер Бурита, министър на външните работи, за африканското сътрудничество и мароканците, живеещи в чужбина. Посещението се осъществява в контекста на традиционно добрите двустранни отношения между Република България и Кралство Мароко и има за цел задълбочаване на сътрудничеството с този важен за ЕС и НАТО партньор от Северна Африка, съобщиха от Министерството на външните работи.

В българската делегация, водена от вицепремиера, е и министърът на културата Кръстю Кръстев.

В рамките на посещението е предвидено Мария Габриел да проведе срещи с домакина - министъра на външните работи Насер Бурита, с председателя на долната камара на мароканския парламент (Камарата на представителите) Рашид Талби Алами и с Андре Азулей, съветник на крал Мохамед Шести.

Вицепремиерът ще открие в мароканската столица Рабат Информационен център на българското висше образование като конкретна стъпка за задълбочаване на връзките между двете страни в областта на образованието и културата. Центърът ще предоставя предварителна информация за възможностите за обучение във висшите учебни заведения в България.

В откриването ще участват председателят на комисията по образование и наука в Народното събрание Красимир Вълчев, представители на Министерството на образованието и науката, както и ректори и директори от общо девет български университета от цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Дано да ѝ се изредят берберите анално на карминьол!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари