Мариус Куркински: Пандемията се оказа удобна, за да се прикрият много по-големи злини

6
И без тази криза бяхме приключили с вярата и свободата си
И без тази криза бяхме приключили с вярата и свободата си

И без тази криза бяхме приключили с вярата и свободата си

Пандемията е удобна, за да се прикрият много по-големи злини, извършени с хората още от началото на т. нар. преход, които нанесоха поражения върху поколения българи. Ние и без тази криза бяхме приключили с много неща в себе си, като свободата и вярата.

Това каза в предаването „Реактивно“ на Дарик радио актьорът и режисьор Мариус Куркински.

Според него артистите и останалите хора на изкуството не бива да говорят в момента за своите проблеми, защото други са в много по-тежко състояние, като лекарите и определени обществени прослойки, които наистина страдат много. Чуйте още какво сподели Мариус Куркински пред водещата Йовка Йовчева.

Това не е първата толкова лоша година за нас. Ние живеем в криза вече близо три десетилетия, а и още назад, почти през целия век, каза Мариус Куркински.

"Не бива да се прекалява с това, че като че ли това е най-страшното нещо, което ни се е случвало, защото на нас като народ ни се случиха много по-страшни неща през изминалите години. Сега като че ли тази пандемия е много удобна, за да се прикрият много по-големи злини, които са извършвани с хората още от началото на т. нар. преход, за който изобщо не искам да си спомням, нито за първите години след него. Там се случиха критични ситуации, които нанесоха поражения върху поколения българи", коментира Куркински.

По думите му причината да загубим свободата си не е в една подобна криза като тази, а е в начина, по който съществувахме преди тя да се появи.

"Ние и без тази криза бяхме вече приключили с много неща - и свободата, и вярата. Това категорично беше приключено много агресивно", заяви той.

Артистите и останалите хора на изкуството не бива да говорят в момента за своите проблеми, защото други хора са в много по-тежко състояние, като лекари и обществени прослойки, които наистина страдат много, смята още той

"Аз винаги апелирам към хората на изкуството да не се обясняват и да не се оплакват публично, защото ако има нещо, което трябва да се изпълни в изкуството, няма кой да те спре да го направиш. Ние трябва да замълчим малко пред страданието на други хора", каза Мариус Куркински.

Актьорите трябва да се предпазват от суетата в тяхната работа, а да не се самопревъзнасят и да не да се фукат с нея. Това е посланието на песента „Черни очила“, която Мариус Куркински изпълнява заедно с Боро Първи

"Все пак да имаме този рефлекс, че ние сме едни хора, които просто си вършат работата, а не някакви звезди или криворазбран творчески елит - не. Това е нещо, което, когато дойде и те сполети, ти го споделяш и заставаш зад него", обясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари