Марина Овсянникова: Невъзможно беше да запазя мълчание

1
Руската журналистка даде интервю пред CNN
Руската журналистка даде интервю пред CNN

Руската журналистка даде интервю пред CNN

Руският журналист Марина Овсянникова, която показа антивоенен плакат в ефира на руския „Първи канал“, заяви, че „невъзможно да запази мълчание и иска светът да разбере, че мнозина руснаци са срещу инвазията. В интервю пред Кристиан Аманпур от Си Ен Ен тя сподели, че много нейни колеги виждат разминаване между реалността и това, което се представя по телевизиите в страната, и че дори майка ѝ е била „с промит мозък“ от държавната пропаганда, предаде NOVA.

„Все повече усещам когнитивен дисонанс между вярванията си и това, което казваме в ефир“, каза Овсянникова. "Войната беше повратната точка, когато беше просто невъзможно да се запази мълчание."

По думите ѝ тя е силно обезпокоена за руските войници, биещи се в Украйна. „Не мисля, че те разбират защо трябва да правят това, защо се бият”, посочи тя.

Пред Си Ен Ен Овсянникова подчерта, че първоначално е планирала да е по-далеч от камерите по време на протеста си в ефир, но след това осъзнала, че ще трябва да бъде близо до водещата на новините, за да може плакатът ѝ да бъде видян от зрителите. „Изпитвах страх до последната минута“, споделя журналистката.

„Реших, че ще успея да преодолея охраната, която стои пред студиото, и да застана зад водещата. Затова действах много бързо“, разказа Овсянникова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари